0
(0)

Cercetătorii americani, de la Institutul de Fizică și de la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord, au dezvoltat o imprimantă hibridă care construiește cartilaje artificiale. Într-o zi, acestea ar putea fi implantate în organismele pacienților accidentați pentru a stimula regenerarea cartilajelor naturale, așa cum sunt, spre exemplu, articulațiile.

 

Dispozitivul este un sistem hibrid care întrepătrunde trăsături tipice unei imprimante clasice cu jet de cerneală și pe cele ale unei mașinării de electrospinning, fiind capabil să producă cartilaje cu stabilitate mecanică eficientă.

Cheia reușitei este tocmai component de electrospinning a angrenajului, care poate genera fibre foarte fine dintr-o soluție de polimer. Polimerii pot fi ușor controlați și li se poate implementa o textură poroasă, importantă în integrarea celulelor cartilaginoase reale în țesutul artificial dimprejurul lor.

Cercetătorii au construit cartilaje prin combinarea unui polimer prelucrat prin electrospinning cu celule cartilaginoase recoltate din urechea unui iepure, amestecul fiind depozitat cu ajutorul unei imprimante tradiționale cu jet de tuș. Cartilajul a fost testat pe șoareci și după opt săptămâni a dezvoltat structurile și proprietățile cartilajelor reale, demonstrându-și astfel și potențialul uz în cazul oamenilor.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here