0
(0)

Cu o tradiție de 27 de ani, cea mai mare tabără de vară cu profil științific și cultural din România, își deschide și în acest an porțile iubitorilor de viitorologie, hi-tech și natură, între 29 iulie și 7 august.

Academia de vară Atlantykron se desfășoară pe o insulă, în mijlocul Dunării, în apropiere de satul și de ruinele antice de la Capidava, la 20 km de Cernavodă, în județul Constanța. Un ostrov sălbatic în cea mai mare parte a anului se transformă timp de zece zile, în fiecare vară, într-un loc special, aproape magic. Copii, părinți, tineri, dascăli, actori, oameni de știință din întreaga lume vizitează insula.

atlantykronlocation2În aceste zece zile, tinerii se întâlnesc, discută și învață împreună, alături de oameni de știință, artiști, scriitori și alți profesioniști cunoscuți, într-o experiență de viață și de educație cu adevărat unică. De-a lungul celor 27 de ani de existență, Academia a schimbat neîncetat viețile oamenilor pe care îi atinge și a dăruit tinerilor cunoștințele și experiențele de viață care-i vor ajuta să aibă succes în lumea adulților.

În 1989, un mic grup de tineri iubitori de science fiction a ales această insulă îndepărtată drept un loc ideal, deși sălbatic, unde să se desfășoare tabăra anuală de SF. Era o ocazie minunată să studieze și să învețe unii de la ceilalți. Timpul a trecut, condițiile s-au schimbat, dar setea de cunoaștere și de experiențe noi a rămas. După 10 ani, tabăra s-a transformat într-o Școală de Vară. Tradiția a continuat, având în fiecare an sprijinul unor autorități guvernamentale și al unor organizații neguvernamentale din întreaga lume.

prunariu-atlantykronPrintre invitații speciali ai Atlantykron din 2016 – oameni care vor susține conferințe și workshop-uri pe insulă și cu care aveți prilejul să interacționați direct – se numără cosmonautul român Dumitru-Dorin Prunariu, futurologul Jacque Fresco, inginerul NASA Elisa Hines, fizicianul Cristian Presură, doctorul Radu Dop, scriitorul SF Sebastian A. Corn, profesorul Leon Zăgrean sau editorul de carte Ana Nicolau.

De asemenea, întreaga echipă Știință&Tehnică va fi prezentă în cadrul taberei cu workshopuri și programe din seria Academia S&T (robotică, futurologie, neuroștiințe, hi-tech, astronomie etc). Profesorul Alexandru Mironov va fi prezent chiar din prima zi pe Atlantykron, urmând ca membrii ceilalți ai redacției să viziteze insulița în zilele următoare.

Mai multe detalii despre tabără și condițiile de înscriere găsiți pe site-ul oficial atlantykron.org

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?