0
(0)

Aflată la cea de-a doua ediţie, Bursa de Excelenţă Every Can Counts premiază tinerii valoroşi, precum şi eforturile acestora de a crea perspective pozitive în relaţia cu mediul înconjurător. Chiroi Paul-Adrian, Lupulescu Alexandru Iulian şi Andone-Rotaru Bianca-Astrid, studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, sunt cei trei câştigători care au transmis, prin proiectele lor, cele mai puternice mesaje „verzi”.

Competiţia dedicată studenţilor pasionaţi de mediu din ţară valorifică performanţele şcolare, originalitatea răspunsurilor în faţa provocărilor cotidiene, precum şi participarea activă în acţiuni de voluntariat.

Programul naţional „Bursa de Excelenţă Every Can Counts” s-a bucurat de succes încă de la prima ediţie. Ediţia 2017 a reunit studenţi competitivi care s-au implicat în elaborarea unor proiecte creative, menite să responsabilizeze şi să motiveze publicul în procesul de conştientizare privind importanţa reciclării dozelor de aluminiu şi nu numai, a reducerii şi a refolosirii.

Eforturile celor mai bine 3 clasaţi vor fi recompensate cu premii de câte 500 de euro şi, mai ales, cu promovarea lor în comunitate. Proiectele prin care au reuşit să convingă juriul merită făcute cunoscute în toată ţara, pentru a inspira şi pentru a deschide noi orizonturi.

În ordinea descrescătoare a punctajelor acordate în urma evaluării eseului, a materialului video de prezentare şi a experienţei de voluntariat, cei trei câştigători sunt:

  • Chiroi Paul-Adrian, Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai;
  • Lupulescu Alexandru Iulian, Facultatea de Ştiinţe şi Ingineria Mediului, Universitatea Babeş-Bolyai;
  • Andone – Rotaru Bianca – Astrid, Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai.

„Bursa de Excelenţă Every Can Counts s-a dovedit a fi, pentru al doilea an, o pepinieră de idei şi soluţii pentru protecţia mediului, pe care studenţii participanţi le-au adus în atenţia noastră. Fie că vorbim despre reciclare, risipă de hrană, transporturi, educaţie sau sănătate, toate acţiunile noastre vor avea  impact în economia circulară. Suntem o ţară care a dat lumii nume de marcă şi în care continuă să crească generaţii foarte bine pregătite.

Competiţia s-a desfăşurat la nivel naţional, oferind tuturor studenţilor posibilitatea de a participa, indiferent de facultatea de provenienţă. Prin lucrările prezentate, au avut posibilitatea să-şi exprime temerile, dar şi soluţiile pe care ei le propun în legătură cu protecţia mediului. Le mulţumim tuturor celor care au participat, dar mai ales câştigătorilor de la Universitatea Babeş-Bolyai care au preluat ştafeta de la câştigătorii de anul trecut. Vom continua să oferim această bursă şi în viitor şi ne dorim să avem cât mai mulţi participanţi la nivel naţional. Ideile bune generează fapte bune!” declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts.

Eseurile celor trei câştigători vor disponibile pe pagina www.everycancounts.ro şi pe www.facebook/everycancounts.ro.

Asociaţia Alucro îi felicită pe toţi participanţii care s-au înscris în competiţie şi îi încurajează să participe la următoarea ediţie a competiţiei, dar şi la alte concursuri.

Despre Every Can Counts Romania
Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice.
Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?