0
(0)

Deşi au trecut aproape 40 de ani de la ultima descindere a omului pe Lună, mai multe companii miniere au pus ochii pe zăcămintele din adâncurile satelitului natural al Pământului.

 

Depozitele de apă îngheţată şi metan aflate pe Lună sunt o certitudine, dar se pare că satelitul nostru natural găzduieşte şi importante cantităţi ale unui element rar, Heliu3, ce poate fi folosit drept combustibil pentru reactoare nepoluante.

Una dintre companiile care se pregătesc să foreze suprafaţa selenară este Astrobotic Technology, care plănuieşte să trimită pe Lună cât de curând roboţi de cercetare şi excavare, pe site-ul său fiind declarat că „gheaţa polară va constitui fundamentul viitoarei economii selenare.”

Mai important însă decât gheaţa este elementul Heliu3, care poate revoluţiona industria energetică. Acesta a ajuns pe Lună în cantităţi mari, adus de vânturile solare. Potrivit Astrobotic acesta poate alimenta centrale nucleare ecologice, fiind atât o substanţă neradioactivă, cât şi una extrem de eficientă din punct de vedere energetic – un singur rezervor poate alimenta reactoare care să alimenteze Statele Unite pentru un an întreg.

Pe lângă Astrobotic Technology, nu mai puţin de alte 25 de companii sunt aflate în cursa pentru mineritul lunar, motivate fiind şi de premiul, Google X Prize, în valoare de 30 milioane $, pus la bătaie de gigantul software Google. Premiul va fi câştigat de prima echipă, finanțată din fonduri private, care va reuşi să trimită un robot pe suprafaţa Lunii, care să meargă 500 metri şi să transmită un film realizat acolo înapoi pe Terra.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here