0
(0)

Dacă până de curând, construcția unei stații orbitale chinezești era doar un zvon neconfirmat, China a ținut să pună capăt tuturor speculațiilor anunțând că Tiangong (Palatul Spațial), așa cum se va numi stația spațială chineză, va fi gata până în anul 2020. Ea va fi construită din mai multe module, acestea urmând să fie trimise în spațiu, pe rând, în următorii ani.

 

Tiangong merge astfel pe urmele stațiilor orbitale MIR, Skylab și ISS (International Space Station), China anunțând că proiectele ei nu se vor opri aici și că deja se află în lucru mai multe nave spațiale care să aprovizioneze regulat echipajele de la bordul Tiangong.

„Tiangong nu va avea mai mult de 60 de tone, puțin în comparație cu cele 419 tone ale Stației Spațiale Internaționale sau cu cele 137 de tone ale stației MIR. Nu trebuie însă să uităm că nu mărimea contează în spațiu iar un proiect multimodular cum este Tiangong necesită o tehnologie mult superioară față de modulele singulare trimise până acum în spațiul cosmic”, afirmă Pang Zhihao, redactorul șef al publicației de specialitate Space International.

Programul spațial chinez a căpătat avânt după ce, în anul 2003, astronautul Yang Liwei a devenit primul chinez care a călătorit în cosmos, la bordul navetei Shenzhou-5. Performanța sa a fost urmată, în 2008, de alți trei astronauți chinezi care au depășit granițele Terrei la bordul navetei Shenzhou -7.

Entuziaștii programelor spațiale pot alege numele definitiv atât al navetelor cât și al stației spațiale chineze, Tiangong fiind doar un nume provizoriu. Până în prezent s-au înregistrat peste 20.000 de propuneri. Sugestiile pot fi trimise pe adresa www.cmse.gov.cn sau pe adresa de email kongjianzhan@vip.qq.com. Rezultatul va fi anunțat la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here