0
(0)

După ce ieri anunţam începutul revoluţiei Facebook, astăzi vom prezenta modificările aduse profilului Facebook, ce îl transformă practic într-un jurnal. Pe lângă Timeline, s-au adăugat modificări importante pe partea de integrare media, respectiv muzică, filme, ştiri sau televiziune.

 

Deşi profilul tip Timeline va fi implementat în decursul viitoarelor săptămâni, deja de astăzi este disponibilă o versiune beta pentru dezvoltatori.

\"(w540)

În schimb, integrarea media este disponibilă chiar de azi pentru toţi utilizatorii. Dacă aţi intrat pe Facebook, încă de ieri (zi în care pagina a primit vizita a 500 milioane utilizatori), probabil aţi observat micul ticker de ştiri din dreapta sus a ecranului, precum şi noua aşezare a secţiunii de ştiri.

Creatorul reţelei sociale, Mark Zuckerberg, a declarat că ticker-ul a fost creat pentru a ne pune la curent cu tot ce se întreprinde de către prieteni. Nu toate activităţile indicate de acesta vor apărea şi în feed-ul de ştiri, ţinând cont că dacă aveţi mulţi prieteni, ar fi de-a dreptul enervant ca toate activităţile acestora să vă apară. Feed-ul de ştiri a devenit mai specializat, Facebook filtrând pe cele pe care le consideră mai importante pentru utilizatori.

Referitor la integrarea media, de-acum putem asculta muzică, citi ştiri şi urmări filme ori emisiuni de televiziune direct din Facebook. Ticker-ul de ştiri ne anunţă ce anume ascultă, citesc sau privesc, după caz, prietenii, iar printr-o simplă trecere a cursorului peste anunţul din ticker putem accesa conţinutul respectiv. De exemplu, dacă un prieten ascultă o anumită melodie prin Spotify, Rhapsody, Netflix ori VEVO (servicii digitale de muzică ce permit ascultarea a milioane de cântece), printr-un simplu click pe postarea sa veţi putea asculta respectiva melodie. Noutatea constă în faptul că nu mai suntem nevoiţi să postăm ce anume ascultăm, privim ori citim, pentru ca prietenii să ni se alăture, acest lucru fiind făcut automat de ticker (doar dacă am permis acest lucru prin intermediul serviciului media folosit).

După integrarea profilului tip Timeline, vom putea accesa toate filmele la care s-au uitat prietenii noştri, direct din profilul lor de Facebook, secţiunea „filme”. Evident, acelaşi lucru este valabil şi pentru muzică ori alte activităţi „media”.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here