0
(0)

O echipă mixtă de arheologi mongolo-japoneză a identificat ruinele unei fortărețe care i-a aparținut liderului mongol Ginghis Han. Datând din secolul al XIII-lea, fortăreața a căzut în ruină în secolul următor, dispărând total din arhive și din istorie.

 

Koichi Masuda, arheolog în cadrul Universității Internaționale din Osaka și liderul echipei de arheologi, s-a lăsat condus de o carte a unui lider spiritual taoist contemporan cu Ginghis Han, lider spiritual care a realizat singura descriere a fortăreței. Pe baza acestui document, cercetătorii au reușit să identifice ruinele fortăreței la circa 880 de kilometri vest de capitala Ulan Bator.

Printre artifactele descoperite la fața locului se numără piese de ceramică chinezească, fragmente de lemn și oase animale. Testele cu carbon 14 au confirmat că acestea datează din perioada secolelor XIII-XIV. Fortăreața, care măsoară 170 pe 200 de metri, avea ziduri de lut și a fost construită în anul 1212. Cel mai probabil, ea a fost încredințată unui oficial mongol, apropiat a lui Ginghis Han.

În secolul al XIII-lea, fortăreața, al cărei nume era Castelul Chinkai, era una dintre cele mai puternice și mai bine poziționate redute, iar descoperirea sa va ajuta istoricii să înțeleagă mai bine modul în care Ginghis Han și-a condus armatele spre vest, ajungând să controleze un imperiu a cărui întindere nu a fost depășită în istorie decât de cel britanic.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here