0
(0)

Programul de burse naționale UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din știință” a ajuns la cea de-a treia ediție. Începând de astăzi, cercetătoarele din România pot aplica pentru obținerea unei burse anuale private.

 

La ediţia din 2012 se vor acorda două burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei şi una pentru o lucrare din domeniul Ştiinţelor Vieţii. Valoarea unei burse se ridică la 42.000 lei, iar programul se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în cadrul unei instituţii acreditate de învăţământ superior din ţară.

Programul de burse naţionale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă” se desfăşoară în perioada noiembrie 2011 – iunie 2012. Dosarele de aplicaţie, care pot fi înscrise până la data de 31 martie 2012, vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi ai L’Oréal România, precum şi din cercetători de renume din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.
Fiecare bursă va constitui sursa de finanţare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, în cadrul unei instituţii de cercetare din România. Proiectele selectate vor fi anunţate în luna iunie 2012, în cadrul unei ceremonii de premiere a câştigătoarelor programului.

Dacă la prima ediţie a programului, finalizată în luna iunie a 2010, juriul a acordat o singură bursă, cercetătoarei Ruxandra Jurcuț, care a derulat un program de cercetare în cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucureşti, anul acesta, juriul a acordat două burse: cercetătoarei Elena Butoi, de la Institutul de Biologie şi Patologie Celulară Nicolae Simionescu, pentru un proiect de studiu menit a analiza rolul celulelor şi moleculelor inflamatorii în accelerarea aterosclerozei, dar și Nicoletei Preda de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, al cărei proiect avea ca scop obţinerea de noi materiale compozite, cu posibile aplicaţii în dezvoltarea de senzori şi cataliză.

Regulamentul programului şi formularul de înscriere se găsesc pe site-ul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, la adresa: https://www.cnr-unesco.ro/.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here