0
(0)

În anul 2009, Ming-Zher Poh, absolvent de inginerie electrică și medicală al Institutului Tehnologic din Massachusetts (MIT), a creat un software capabil să întrebuințeze camera web atașată unui computer pentru a monitoriza sistemul cardio-circulator al unei persoane.

 

Potrivit lui Poh, o asemenea tehnologie ar permite verificarea neinvazivă a semnalelor vitale ale bebelușilor, sau victimelor unor incendii și, de asemenea, ar facilita monitorizarea în timp a sănătății cardiovasculare a adulților.

Acum, după un an și jumătate de la inițiativa doctorandului, o oglindă de perete dotată cu o versiune rafinată a sistemului lui Poh se află în Laboratorul Media, de la MIT. În spatele sticlei bifocale, un monitor echipat cu o cameră web este conectat la un laptop. Atunci când un individ se află dinaintea oglinzii, aceasa afișează reprezentarea vizuală a ritmului cardic deasupra reflexiei.

Atunci când inima pompează, ea trimite un puls sanguin prin vasele de sânge. Sângele absoarbe lumină, prin urmare, atunci când o cantitate sporită traversează vasele, mai puțin din lumina care atinge pielea se reflectă. O cameră video poate repera acele mici fluctuații din lumina reflectată, susține Poh, iar un program pe computer interpretează acele date ca pe un ritm al bătăilor inimii.

Există, desigur, posibilitatea monitorizării acestui efect prin camere de înaltă rezoluție, dar inventatorul dorește întrebuințarea camerelor web tocmai pentru a permite oricărui computer și chiar aparatelor smartphone să îndplinească funcția de tensiometre.

Cu ajutorul colegului său Dan McDuff, Poh a dezvoltat un algoritm capabil să recunoască tiparul luminos al ritmului cardiac și să proceseze informația în timp real, permițând sistemului de calcul folosit să genereze o citire instantanee a pulsului unei persoane. Poh va încerca să își comercializeze invenția, care poate măsura și alte repere vitale, precum activitatea pulmonară și saturația de oxigen a sângelui venos. Tânărul speră că publicul va fi receptiv la o oglindă care prezintă nu doar exteriorul, ci chiar starea de sănătate a celui care se privește în ea.

Sursa (accesați pentru video)

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here