0
(0)

Următoarea misiune a lui Space X este Staţia Spaţială Internaţională. Hawthorne, producătorul californian particular de rachete a declarat ieri că Dragon, capsula sa, va fi lansată pe data de 30 noiembrie într-o cursă cargo de test, urmată de o acostare la Staţie.

 

Purtătorul de cuvânt al proiectului a declarat că: „este un zbor test cu care vom arăta capacitatea de a lansa Dragon-ul, de a orbita în jurul Pământului, de a acosta la Staţia Spaţială Internaţională (SSI), de a descărca încărcătura sa, pentru ca apoi să se întoarcă în siguranţă la sol. Odată conectată capsula la SSI, astronauţii acesteia vor debarca la bordul capsulei şi îi vor descărca încărcătura.\”

\"(w540)

Capsula nu va avea echipaj sau pasageri, primul zbor al său cu oameni la bord, cu sprijinul NASA, fiind programat pentru 2014. Având un diametru de aproximativ 30 metri ar putea transporta lejer 7 astronauţi.

În luna decembrie a anului trecut, capsula Dragon a efectuat primul zbor spaţial privat, în timpul acestuia simulând manevrele necesare unei acostări. A fost lansată din Cape Canaveral, din Florida, a înconjurat Pământul de două ori apoi a amerizat în Pacific, la aproape o mie de kilometri de coasta Mexicului.

\"(w540)

Preşedintele şi fondatorul SpaceX, Elon Musk, care a investit 100 milioane dolari în proiect, are în plan trimiterea astronauţilor pe Marte, afirmând că scopul său este ajutarea umanităţii să îşi facă simţită prezenţa în spaţiul extraterestru. De altfel, de curând, la o conferinţă a Institutului American de Aeronautică şi Astronautică de la San Diego, el a declarat că „este crucial din punct de vedere istoric sa devenim o specie multiplanetară…în caz contrar, nu avem rezervat un viitor prea luminos – vom sta pe Terra până când o calamitate ne va desfiinţa.”

Până la momentul la care va reuşi trimiterea astronauţilor pe Marte, este planificată o cursă fără oameni la bord către Marte, cu suportul tehnologiilor NASA. Zborul, estimat la un preţ de 400 milioane dolari (fără a pune la socoteala nava de lansare), ar putea avea loc în 2018, potrivit cercetătorilor NASA.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here