Revista Știință & Tehnică nr. 65, aprilie 2017

0
(0)

Din 20 aprilie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă cea mai citită și îndrăgită revistă de popularizare a științelor din România, Știință & Tehnică, ediția cu numărul 65/2017.

În acest număr punem punctul pe i în privința viitorului motoarelor diesel, un subiect foarte sensibil pe care îl dezbatem într-un dosar amplu. În mai puțin de doi ani de la izbucnirea scandalului „Dieselgate” (care „a explodat” în toamna lui 2015), domeniul mașinilor cu motoare diesel trece printr-o criză din ce în ce mai pronunțată, opiniile celor din industrie fiind alarmante și contradictorii. Ne îndreptăm, oare, spre un final decisiv și iminent al motoarelor auto alimentate cu motorină?

Luna trecută, devenea virală o știre care pare mai degrabă din domeniul… pseudoștiinței: oamenii de știință au creat primele cristale temporale (alte denumiri care au circulat: cristale de timp, cristale de spațiu-timp etc.). Era firesc să fie așa, titlurile articolelor care prezentau această știre aveau o frumoasă aură de mister. Iar misterul este foarte popular în zilele noastre. Cristian Român nu își propune să înlăture această aură. Dorește doar să vă povestească despre aceste obiecte ciudate, care poartă numele de cristale temporale.

Mai are viitor programul spațial american sub noua administrație Trump? Ei bine, chiar dacă părerile sunt împărțite, iar temerile sunt mai mari ca niciodată, NASA are planuri cu adevărat interesante pentru 2020 și dincolo de această „barieră”. Una dintre cele mai bune decizii ale NASA din ultimii ani a fost să sprijine sectorul privat, să-i cedeze o parte din atribuții și să finanțeze companii cu ambiții cosmice. În acest fel a început o nouă cursă spațială, de factură privată, între miliardarii americani, aceștia încercând să vină cu soluții cât mai eficiente.

stiinta-tehnica-65-articol-site-1

 

Știință&Tehnică nr. 65, aprilie 2017 – sumar

DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.

PROTOTIPURI. Cele mai noi și importante prototipuri Kickstarter și IndieGogo

SMART LIVING. Turnul verde din Toulouse, un nou pas spre orașele inteligente..

TEHNOLOGIE. Vezi inovațiile care îți vor tăia respirația de la cel mai mare târg european, CeBIT.

FUTUROLOGIE. Cum trebuie să ne educăm copiii pentru a-i pregăti pentru viitor?

DOSAR. Era mașinilor diesel este pe sfârșite. Ce impact a avut ea asupra mediului?

FIZICĂ. Ce sunt misterioasele cristale de timp și cum schimbă ele știința?

SPAȚIU. Cum se va dezvolta programul spațial american în anii care urmează.

ECOLOGIE. Cum putem reduce poluarea cu 70% până în anul 2050?

PSIHOLOGIE. Scurt ghid de folosire a minții în vremuri nesigure.

CERCETARE. Mic ghid al autostopistului printre celule și organe.

ISTORIE. Marcelino Sanz de Sautuola, un martir al lumii științelor.

PROZĂ SF. „Un telefon, dincolo” de Sebastian A. Corn

FIZICĂ. Descoperă cine au fost cei mai importanți fizicieni ai României!

PROIECTE ROMÂNEȘTI. O casă ecologică și autosustenabilă în țara noastră? Da, avem!

CERCETARE ROMÂNEASCĂ. Cele mai importante proiecte ale institutelor de cercetare-dezvoltare din România.

RECOMANDĂRILE S&T. Salvatorii de pe Everest / Ninebot / SF / Deschide Cartea

 

stiinta-tehnica-65-articol-site-2-science-pack

Nu rata oferta pe care ți-am pregătit-o în acest an: alege unul din cele șase „Science Pack”-uri pe care ți le oferim la un preț special. Descifrează misterele trecutului, înțelege mai bine provocările tehnologice ale prezentului și pregătește-te pentru viitor. Alfă care sunt cele mai importante descoperiri, invenții și cercetări științifice cu SCIENCE PACK-URILE ȘTIINȚĂ & TEHNICĂ.

Fiecare SCIENCE PACK conține trei reviste Știință & Tehnică și costă numai 25 de lei. Selecția revistelor este realizată pe zonele tale de interes – fizică, psihologie, explorarea spațiului cosmic, invenții și descoperiri, roboți – și urmărește să-ți formeze o inițiere completă în domeniul științific care te interesează. Dacă ai pierdut ediții care te interesează din revista Șiință & Tehnică, acum este momentul să-ți întregești colecția. Totodată, dacă ai un copil sau un prieten pasionat de științe și tehnologii, science-pack-urile Știință & Tehnică sunt cel mai potrivit cadou pentru a-i satisface pofta de cunoaștere.

Pachetele Știință & Tehnică se pot comanda direct de la redacția S&T, printr-un email la contact@stiintasitehnica.com cu subiect „Comandă Science Pack”, denumirea pachetului (FIZICĂ, SPAȚIU COSMIC, ROBOȚI, etc) și datele tale în corpul mailului (nume complet, adresă, număr de telefon). Livrarea se va face prin curier, cu plata ramburs. De asemenea, pachetele se găsesc la centrele de difuzare a presei din rețeaua MAV PRESS și în mai multe muzee din România.

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii mai. Până atunci, vă invităm să rămâneți alături de noi pe www.stiintasitehnica.com și pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenții și evenimente științifice și pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile și programele noastre. Și nu uitați niciodată: Knowledge is power, iar cine citește, cunoaște!

Revista Știință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 112 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 15 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?