0
(0)

Începând cu 20 decembrie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numărul 20 al revistei Ştiinţă&Tehnică.

 

În luna decembrie, Știință&Tehnică îți prezintă cele mai importante 100 de descoperiri, invenții și evenimente științifice ale anului 2012, îți povestește cum s-a desfășurat cel mai amplu astro-proiect al revistei din acest an – Eclipser 1 și te invită să descoperiri o invenție românească de mare anvergură care demonstrază că cercetarea din țara noastră trăiește!

\"(w540)

Ediția specială a revistei Știință&Tehnică (136 de pagini), decembrie 2012, conține topul 100 al celor mai importante descoperiri, invenții și evenimente științifice din 2012, clasate în 10 domenii care au strălucit în anul care se încheie – spațiu, fizică, istorie, ecologie, medicină, neuroștiințe, biologie, inventică, robotică și gadgeturi. De asemenea, invitați speciali S&T – profesori universitari și oameni de știință – analizează împreună cu redactorii revistei tendințele science din 2012 și dezvăluie câteva direcții în care cercetarea se va îndrepta în anul 2013.

Cel mai amplu foto-reportaj din ediția de decembrie S&T, spune în cuvinte și imagini, povestea Eclipser 1, zborul stratosferic pe care S&T l-a realizat în Australia, în noiembrie 2012. Pe 14 noiembrie 2012, în Nord-Estul Australiei, o echipă româno-australiană a realizat un experiment științific unic, lansând un balon spațial în conul de umbră al eclipsei totale de Soare. Balonul Știință&Tehnică Eclipser 1 a înregistrat video și a fotografiat cel mai spectaculos eveniment astronomic al anului și a atins o altitudine maximă de + 36,8 km (locul III în topul zborurilor stratosferice australiene din toate timpurile). Cel mai mare vânător de eclipse român și inițiatorul proiectului Eclipser 1, astronomul amator Cătălin Beldea ne dezvăluie cu emoție momentele-cheie ale expediției, în vreme ce partenerii noștri Florin Mingireanu (cercetător științific la Agenția Spațială Română ROSA și coordonatorul tehnic al zborului) și Adrian Florescu (Societarea Română a Radioamatorilor, șeful clubului YO3KSR) ne prezintă câteva detalii tehnice ale zborului Eclipser 1.

Cunoscutul science-evanghelist Alexandru Mironov continuă fabuloasa călătorie printre secretele corpului uman, cu care ne-a obișnuit în ultimele luni, în partea a III-a a Micului Ghid al autostopistului printre celule și organe, în vreme ce povestitorul de știință Cristian Român analizează cu ochi critic și nostalgie marele salt al lui Felix Baumgartner din stratosferă. Colaboratorii noștri de marcă Andrei Dorobanțu și Claudiu Tănăselia istorisesc despre secretele premiilor Nobel, respectiv epopeea spațială Voyager, scriitorul SF Mircea Opriță ne învață lecții de transumanism, iar prof. dr. Paul Gagniuc împreună cu Alex Safta prezintă o descoperire importantă în genetică.

 

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii ianuarie. Până atunci, vă urăm Sărbători Fericite și vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate, costă numai 8,8 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here