0
(0)

Începând cu 18 februarie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numărul 22 al revistei Ştiinţă&Tehnică.

 

Află totul despre exoplanete, descoperă misterele limbajului uman, familiarizează-te cu două prototipuri care vor revoluționa modul în care vezi lumea și explorează panoplia S&T a invențiilor uitate – totul în cea mai nouă ediție a revistei Știință&Tehnică!

Ediția de februarie a revistei Știință&Tehnică se deschide cu topul celor mai importante știri științifice din ultima lună, urmat de un controversat și spectaculos pictorial dedicat plastinării și corpului uman… expus în toată goliciunea sa. Tehnologia care face posibilă conservarea cadavrelor sau a diverselor părți ale corpului, utilizată astăzi la scară largă în anatomie, fost dezvoltată, în anul 1977, de către savantul german Gunther von Hagens. Începând cu anii \’90, o serie de expoziții internaționale închinate frumuseții și complexității corpului uman au cucerit publicul european și american: în ediția de februarie a S&T vă invităm să vedeți câteva fotografii de la aceste evenimente.

Imaginează-ți că din momentul în care ai pășit pragul casei, aceasta îți „simte” prezența și te întâmpină cu tot confortul posibil. Luminile se deschid, muzica preferată începe să cânte în surdină și te urmărește prin cameră datorită boxelor omnidirecționale, iar când ajungi în dreptul tablei montate pe post de consolă, pe ecranul acesteia apare automat lista cu lucrurile programate chiar de tine pentru acea zi. Acesta este visul casei inteligente pe care ne-o dorim cu toții în viitor, dar până acolo, a apărut în peisaj un nou element care ar putea spori simțurile locuinței: podeaua inteligentă – un prototip miraculos despre care afli pe larg din noul S&T.

Povestitorul de știință Cristian Român investighează cu ochi critic toate miturile și controversele legate de telefonia mobilă, iar science-evanghelistul Alexandru Mironov continuă fabuloasa călătorie printre misterele corpului uman în episodul V al serialului Mic ghid al autostopistului prin celule și organe. De această dată, ne întâlnim cu OMG-uri, Pollypill, Roux-en-y, AvBD103b și secvențe de ADN!

\"(w540)

Dosarul numărului 22 al revistei Știință&Tehnică încearcă un răspuns la întrebarea de pe coperta publicației: „Câte Pământuri există în Univers?” – aflăm care sunt cele mai noi cercetări și date pe care le avem despre exoplanete, descoperim că viața în Univers nu este neapărat un fenomen excepțional și numim care sunt cei mai buni candidați pe care îi avem în momentul de față pentru funcția de planetă care poate găzdui viața… asta în condițiile în care cel puțin o stea din șase are o planetă de mărimea Terrei! Iar dacă tot am deschis subiectul noilor Pământuri, investigăm mai departe și vedem care sunt constrângerile tehnologice și etice pentru a trimite noi, pământenii, viață în Univers!

Astronomul amator Cătălin Beldea ne dezvăluie diferențele teribile dintre… timpuri. Cum percepem timpul pe Pământ, cum l-am percepe dacă am locui pe o altă planetă în sistemul nostru solar? Dar dacă am trăi într-o altă galaxie? Fizicianul Claudiu Tănăselia ne povestește istoria Stației Spațiale Internaționale – aflăm cum s-a născut acest proiect, care sunt cele mai importante momente ale existenței SSI și care va fi viitorul stației.

De asemenea, în noul S&T, cercetăm era nano-sateliților, rezolvăm cea mai grea problemă de logică din lume și vedem ce-i apropie și ce-i separă pe ciborgi de roboți. Nu în ultimul rând, vă semnalăm o relansare a rubricii de știință&ficțiune: îi mulțumim scriitorului și criticului SF Michael Haulică pentru colaborare și îi urăm mult succes în proiectele editoriale și îi urăm bun-venit editorului SF Horia Nicola Ursu. În ediția de februarie a S&T, Horia ne prezintă un interviu în exclusivitate cu scriitorul-vizionar John Varley!

 

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii martie. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate, costă numai 8,9 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here