0
(0)

Potrivit astronomilor Mike Brown de la Caltech și Kevin Hand din cadrul Laboratorului Jet Propulsion al NASA, misiunea Galileo (1989 – 2003) și telescopul Keck II de pe Mauna Kea, din Hawaii și al său spectrometru OSIRIS au furnizat dovezi care indică faptul că apă sărată provenind din vastul ocean lichid de sub crusta înghețată a satelitului Europa a început să iasă la suprafață.

 

Iar concluzia specialiștilor este că există un schimb chimic între ocean și suprafață, interacțiune care îl transformă pe cel dintâi într-un mediu chimic mai bogat, un detaliu important în sensul posibilității formării și existenței vieții acolo. În plus, astronomii susțin că această situație ar putea însemna și că „dacă vrei să știi ce se află în ocean, este suficient să recoltezi mostre din gheața de la suprafața lui”.

Europa este considerată o țintă prioritară în căutarea vieții dincolo de limitele Terrei, potrivit lui Hand. „Dacă e ceva ce învățăm despre viață de la planeta noastră aceasta este că acolo unde există apă lichidă, exită în general viață. Cum oceanele noastre sărate găzduiesc viața, poate că și oceanul sărat al Europei este, de asemenea, un loc minunat pentru formele de viață”, a mai adăugat astronomul.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here