Anul trecut, Forța de Dotare Rapidă (Rapid Equipping Force) a armatei SUA a lansat o solicitare pentru achiziționarea unor drone care să semene cu păsările. Compania americană Prioria Robotics, care a câștigat contractul cu armata americană, a realizat drona solicitată.

Armata SUA nu a dezvăluit motivele pentru care are nevoie de această dronă. În solicitarea lansată anul trecut se specifica doar că drona este necesară pentru ”nevoi urgente care nu pot fi dezvăluite”. Contractul câștigat de Prioria Robotics, la începutul acestei toamne, are o valoare de 4,5 milioane de dolari și prevede livrarea în numai șase luni (de obicei termenele pentru asemenea contracte sunt de ordinul anilor) a 36 de drone care să imite păsările.

154066-aafcccb0-587a-11e3-8974-69a7d7a3124c
Credit: Prioria Robotics

Drona, numită Maverick, are o autonomie de 45-75 minute (în funcție de configurație), poate atinge o altitudine de max. 7.620 m și o viteză maximă de zbor de 28 m/s. Conform producătorului, drona este suficient de silențioasă, astfel încât nu mai poate fi auzită de la distanțe mai mari de 100 m.

Surse: Wired, Prioria Robotics

Etichete: , , , ,