0
(0)

Sute de vânători au petrecut o lună în Parcul Național Everglades din Florida în căutarea unei prăzi mai puțin obișnuite, pitonii birmanezi. La final, 68 de reptile au fost ucise, cel mai lung șarpe măsurând circa 4,5 metri lungime.

 

Organizatorii vânătorii au fost chiar reprezentanții Fish and Wildlife Conservation Commission, organizația împuternicită să protejeze viața sălbatică din Florida, și asta pentru că pitonii birmanezi, specie invazivă, au devenit o amenințare pentru toate celelalte viețuitoare din Parcul Național Everglades. Captura record i-a adus câștigătorului un premiu de 1.000 de dolari, în timp ce un alt premiu, de 1.500 de dolari, a fost oferit celui care a ucis cât mai mulți pitoni.

Regulile au fost cât se poate de simple, oricine dovedea că are peste 18 ani și își permitea plata unei taxe de 25 de dolari putea lua startul în această inedită întrecere. Putea fi fosolite absolut orice arme, atâta vreme cât șerpii erau uciși „într-un mod uman”.

Peste 600 de participanți din 38 de state americane, unii chiar din Canada, au luat parte la vânătoarea care a ținut de pe 10 ianuarie până pe 10 februarie.

Se presupune că primii pitoni birmanezi au ajuns în sălbăticie după ce au scapat din casele în care erau ținuți ca animale de companie, în 1992, în urma uraganului Andrew. Excelenți înotători și vânători, pitonii s-au înmulțit rapid, devenid vârful lanțului trofic din Parcul Everglades. Concomitent cu înmulțirea acestora, numprul viețuitoarelor native a scăzut dramatic, ceea ce a dus la organizarea unor asemenea vânători, în ideea de a elimina pitonii birmanezi din acest areal.

Sursa: Phys.org

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here