0
(0)

Potrivit psihologului Benjamin Baird, de la Universitatea din California, visatul cu ochii deschiși chiar este cheia rezolvării problemelor dificile. Aparent, unele dintre cele mai importante realizări științifice făcute vreodată – de oameni începând cu Newton și până la Einstein – au fost posibile deoarece autorii lor geniali își lăsau mințile să cutreiere fără țintă.

 

Acum, cercetătorii ne spun că și muritorii de rând își pot îmbunătăți abilitățile de a rezolva probleme în același mod. Potrivit studiului, oamenii care au revenit asupra unei sarcini dificile după ce au luat o pauza și s-au concentrat asupra unei sarcini ușoare și-au sporit performanțele cu circa 40%. Dar nu s-a înregistrat aproape nicio îmbunătățire în cazul celor care au făcut o altă sarcină solicitantă în timpul pauzei, care au folosit-o doar ca să se odihnească, sau care n-au luat deloc o pauză.

Oamenii de știință care au coordonat studiul susțin că rezultatele indică faptul că derularea unor sarcini simple care ne permit să visăm cu ochii deschiși reprezintă cheia rezolvării problemelor mai complicate care ne preocupă.

„Mulți gânditori iluștri pretind că au avut momentele de inspirație maximă în timp ce erau angajați în gânduri sau în activități care nu erau orientate direct în sensul rezolvării problmei cu care se răfuiau”, susține Baird.

Studiul a implicat 145 de subiecți cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, cărora li s-a cerut să enumere o listă de întrebuințări neobișnuite pentru obiecte cotidiene. S-a obținut astfel cea mai direct dovadă a faptului că acele condiții care favorizează visarea cu ochii deschiși totodată sporesc și creativitatea.

De aceea, autorii studiului sugerează că am putea procesa inconștient gânduri în timp ce ne concetrăm asupra unei alte sarcini decât cea prioritară, dar au nevoie de cercetări suplimentare pentru o explicare completă a fenomenului.

Sursa

Foto: Alamy

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here