Agenda conferinței din 20 februarie, de la Cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, va fi împărțită în cinci categorii tematice, susținute de 25 de vorbitori. La Innovation & Tech Expo, participanții vor putea testa prototipuri tehnologice realizate de tineri români.
Comunitatea TEDxCluj a răspuns cu entuziasm propunerii ediției din acest an, astfel că toate locurile pentru conferința din 20 februarie, de la Cinema „Florin Piersic”, au fost deja ocupate. Provocați de cei 25 de vorbitori, participanții vor afla mai multe despre mituri și demontarea acestora în cadrul conferinței „MYTHBUSTING– lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul”.
„Suntem încântați că am primit girul comunității TEDxCluj încă de la anunțarea temei din acest an și a primilor invitați. Pentru această ediție ne-am concentrat atenția asupra unor specialiști care își cunosc foarte bine domeniul de activitate, care au ieșit mai puțin în public până acum și care ne pot oferi informații valoroase care să ne îmbunătățească viața”, a declarat Cristian Dascălu, curatorul TEDxCluj.
Conferința va avea cinci categorii tematice și va fi moderată de Dragoș Bucurenci, cu sprijinul lui Dragoș Iliescu. Printre miturile care vor fi combătute în prima parte a zilei sunt „M-am documentat” – Ovidiu Covaciu și „GMO-urile sunt BAU BAU” – Nic Sârbu. Din categoria miturilor despre muncă ce vor fi demontate la TEDxCluj fac parte: „Grupurile iau decizii mai raționale decât indivizii” – Petru Curșeu; „Some people just aren’t motivated!” – Lindsay McGregor & Neel Doshi; „Multitasking: chiar ești mai eficient dacă faci mai multe lucruri deodată?” – Andrei C. Miu; „If learning is difficult, that’s a sign I’m not getting it” – Peter C. Brown. Despre raportarea la tehnologie și mituri din acest domeniu vor vorbi, printre alții, Philipp Kandal – „Only rich people can afford a chauffeur” și Sara Readon – „Dawn of the Superhumans?”.
Despre sănătate, medicină și psihologie vor povesti: Larisa Petrini – „Ești ceea ce mănânci!”, Cristian Coman – „Rezistența la antibiotice – corpul e cel care devine imun la medicamente”, Mugur Ciumăgeanu – „Oamenii slabi se duc la pshiholog. Cei puternici rămân aninați în cuiul normalității”, Anca Dobrean – „ADHD e doar zvăpăială!”. Se va vorbi și despre români, democrație, sex, familie, căsnicie și părinți, iar cum se pot vedea altfel lucrurile vor povesti Amfiana Gherman – „Căsnicia trebuie să dureze toată viața”, Delia Niță – „Democrația este o stavilă în calea discriminării”, Adriana Radu – „Întrebările despre sex vin (și primesc răspunsuri) de la sine”, Domnica Petrovai – „Părinții buni se sacrifică”, Daniela Drăghici – „Femeile trebuie să fie la locul lor”. Mai multe informații despre vorbitori se găsesc pepagina dedicată.
Evenimentul este susținut de NN România. „La TEDxCluj 2016, în primul rând ne vom lăsa inspirați de poveștile ce vor fi spuse de vorbitori și, prin instrumentele pe care noi, NN, le avem la dispoziție, vom duce inspirația mai departe. Pentru o societate mai bună, pentru comunități mai puternice, pentru business-uri mai responsabile și pentru tineri mai bine pregătiți pentru vremurile ce vin, NN crede în TEDx”, a declarat Carmen Soare, directorul de marketing al NN România.
Orele de prezentări și discuții cu publicul vor fi „condimentate” cu momente artistice, iar în pauze participanții vor avea ocazia să testeze tehnologii de ultimă generație, prezentate de tineri inventatori și antreprenori români în cadrul Innovation & Tech Expo.
În premieră pentru TEDxCluj, în cadrul evenimentului va fi anunțat și primul câștigător al competiției TEDxCluj Award, pentru care au fost nominalizate 15 echipe din Transilvania. Echipa câștigătoare va primi 1.000 de euro din partea NN România.
Una peste alta, ediția 2016 a TEDxCluj se anunță una deosebit de animată, cu informații interesante, prezentări antrenante și multe idei care să inspire participanții.