Din 28 iulie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă cea mai citită și îndrăgită revistă de popularizare a științelor din România, Știință & Tehnică, ediția cu numărul 68/2017.
Ce ne așteaptă în viitorul apropiat în domeniul aviației militare? Cristian Român ne ține o lecție de futurologie: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi participa cu bătrânul meu avion de luptă F-35 la o bătălie aeriană adevărată. M-am antrenat mulți ani, am acumulat mii de ore de zbor, dar totul era doar o simulare, recunosc, foarte realistă. Eram convins, la fel și camarazii mei, că armele aeriene de care dispun SUA sunt atât de performante, încât vor descuraja din start orice atac. Acum, iată-mă, am participat la o luptă aeriană, care în urmă cu numai două decenii ar fi putut să fie subiectul unui film SF.”
Mergem în America! Cea mai mare aventură pentru noi, cea mai importantă expediție din istoria de peste 70 de ani a revistei Știință&Tehnică – asta înseamnă Marea Expediție Americană! Între 14 și 31 august, fii cu ochii pe noi, pe site-ul și pe facebook-ul Știință&Tehnică! Vânăm cel mai spectaculos fenomen astronomic al anului, stăm de vorbă cu cercetătorii și profesorii români din Statele Unite ale Americii, discutăm cu specialiștii NASA despre cucerirea planetei Marte cu echipaj uman și documentăm o parte a celor mai frumoase monumente naturale americane. Îți pregătim un proiect multimedia unic în presa românească: transmisii și reportaje live, o ediție absolut specială, de colecție, a revistei Știință&Tehnică, un film documentar, emisiuni radio și TV, o expoziție de fotografie și multe conferințe și workshopuri publice, gratuite, pentru elevii și studenții români.
Știința este un organism viu, care nu doarme niciodată. Iar pe tărâmul medicinei și al îngrijirii sănătății, mișcările ei sunt când ferme, când delicate, când fulgerătoare și scurte, când line și prelungi, dar niciodată absente. Știința medicală nu are odihnă și se îndreaptă cu tot mai mare precizie către culmile pe care trebuie să le cucerească. Am discutat cu specialiști de reputație internațională despre medicina legală și genetică antropologică și despre cât de departe este momentul în care vom spune „Adio, cancer!”.
Știință&Tehnică nr. 68, iul.-aug. 2017 – sumar
DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.
PROTOTIPURI. Cele mai noi și importante prototipuri Kickstarter și IndieGogo
CASA INTELIGENTĂ. Ce părere ai despre o casă inteligentă cu mobilă… robotizată?
ASTRONOMIE. Echipa Știință&Tehnică pleacă în Marea Expediție Americană!
DOSAR. Până la Războiul Stelelor mai e un pas! Cum vor arăta bătăliile aeriene în viitor?
MEDICINĂ. Adio, cancer? Un interviu cu doi cercetători de excepție.
PALEOLOGIE. Homo sapiens a împlinit 300.000 de ani… la parastasul revistei „Nature”.
ASTROFIZICĂ. Cât de mare este influența omului asupra spațiului cosmic?
ECONOMIE. Bitcoin – o monedă „de nevoie” într-un sistem dat peste cap.
SPAȚIU. Atacul Indian – până unde vor să ajungă indienii?
ECOLOGIE. Poluarea îi costă cel mai mult pe copii.
BIOTEHNOLOGIE. Corpul uman se mută pe cipuri!
ISTORIE. Dmitri Mendeleev – geniul din inima Siberiei.
CERCETARE. Mic ghid al autostopistului prin celule și organe.
AUTO. Infrastructura de stații pentru mașini electrice (partea a II-a)
INGINERIE. Știința și tehnologia modernă în România: fascinația zborului.
CERCETARE ROMÂNEASCĂ. Cele mai importante proiecte ale institutelor de cercetare-dezvoltare din România: INCAS, ICPE-CA, INOE 2000.
RECOMANDĂRILE S&T. Samsung DeX / Teste auto: Nissan e-NV200, Mini Countryman Cooper S E ALL4 / Cărți / SF
Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii septembrie. Până atunci, vă invităm să rămâneți alături de noi pe www.stiintasitehnica.com și pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenții și evenimente științifice și pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile și programele noastre. Și nu uitați niciodată: Knowledge is power, iar cine citește, cunoaște!
Revista Știință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 112 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 15 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!