Revista Știință & Tehnică nr. 70, octombrie 2017

0
(0)

Din 27 octombrie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă noua ediție a celei mai citite și îndrăgite reviste de popularizare a științelor din România, Știință & Tehnică, ediția cu numărul 70/2017.

Dedicăm dosarul acestui număr misiunii spațiale Cassini-Huygens, un efort conjugat al americanilor de la NASA și europenilor de la ESA în vederea studierii planetei Saturn („planeta cu inel”) și a sistemului său de sateliți. Fix cu 20 de ani în urmă, în data de 15 octombrie 1997, sonda Cassini împreună cu Huygens începeau o lungă călătorie prin Sistemul Solar. Iar Cristian Român vă spune povestea fascinantă a acestei expediții extraplanetare, până la momentul de final, din primăvara lui 2017.

Alexandru Safta a participat la cea de-a treia ediție a Școlii Intenaționale de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA), la Brașov, unde a stat de vorbă cu trei specialiști în medicină computațională și imagistică medicală, de la care a aflat lucruri extrem de interesante despre ce ne pregătește medicina în viitorul apropiat.

Cei mai vechi „sapienși” au o poveste mai puțin cunoscută, pe care o detaliază specialistul Adrian Nicolae, care ridică serioase semne de întrebare privind modul în care au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din istoria lumii privind originea noastră.

Nu în ultimul rând, Oraan Mărculescu vă propune un material inedit, în care explică de ce avem nevoie de electromobilitate și energii regenerabile pentru un transport cu adevărat sustenabil. Studiu de caz: Renault ZOE Z.E. 40, mașina electrică cu cea mai mare autonomie ce poate fi cumpărată prin programul Rabla Plus.

stiinta-tehnica-70-articol-site-1

 

Știință&Tehnică nr. 70, oct. 2017 – sumar

DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.

PROTOTIPURI. Cele mai noi și importante prototipuri Kickstarter și IndieGogo.

SMART LIVING. Te-ai întrebat vreodată cum e viața într-un container?

EVENIMENT. Premiile Nobel 2017 explicate pe înțelesul tuturor.

FESTIVAL. Sci+Fi FEST 2017, sărbătoarea științei și a literaturii SF.

DOSAR. Misterele marelui Saturn și glorioasa misiune Cassini.

MEDICINĂ. Medicina computațională și imagistica medicală.

SPAȚIU. Întoarcerea pe Lună.

PALEOANTROPOLOGIE. Povestea mai puțin cunoscută a celor mai vechi „sapienși”.

AUTO. Triunghiul sustenabilității energetice: EOLIAN – SOLAR – ZerOEmisii.

INVENȚII. Între inovații simple și mari proiecte planetare.

ECOLOGIE. Ghidul Condițiilor de Confort, realizat de EFdeN.

FIZICĂ. În direct cu FermiLab.

CERCETARE. Simulatorul Boeing de la INCAS.

INTERVIU. Secretul lui Tom Hiddleston, Loki din „Thor: Ragnarok”.

 

RECOMANDĂRILE S&T. Jocuri: „Assassin’s Creed: Origins” / Teste auto: smart fortwo electric drive, Honda Civic, Dacia Duster EDC, Peugeot 3008, Renault Clio / SF / Deschide Cartea.

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii noiembrie. Până atunci, vă invităm să rămâneți alături de noi pe www.stiintasitehnica.com și pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenții și evenimente științifice și pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile și programele noastre. Și nu uitați niciodată: Knowledge is power, iar cine citește, cunoaște!

Revista Știință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 112 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 15 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?