0
(0)

Pentru prima dată în România, artiști multimedia, sound designeri recunoscuți la nivel internațional și cercetători din patru institute de cercetare își unesc forțele într-un proiect de rezidență artistică finanțat de Fundația9 și co-produs de Rezidența BRD Scena9: FUSION.

Cei patru artiștii implicați în proiect sunt SAINT MACHINE, Cătălin Crețu, Sillyconductor și Cosmin Haiaș, iar institutele partenere: Institutul pentru Fizica Materialelor, Institutul de Optoelectronică INOE 2000, Institutul de Știinte Spațiale și Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiațiilor.

Rezidențele au însemnat patru săptămâni de întâlniri și discuții între creatori și cercetători din institute, fiind un program ce permite oamenilor de știință și artiștilor emergenți să lucreze, să comunice și să învețe împreună, să beneficieze atât de știință, cât și de artă, stimulând gândirea creativă care conduce la inovație.

A doua etapă a proiectului se va concretiza în perioada 10-14 septembrie 2018, la Rezidența BRD Scena9 sub forma conferințelor FUSION, în care vor fi prezentate rezultatele rezidențelor artistice. Atât artiștii, cât și cercetătorii vor discuta cu publicul despre ce înseamnă această colaborare inedită și despre ce lucrări vor prezenta în vernisajul final, ce va avea loc în luna martie 2019, tot la Rezidența BRD Scena9.

PROGRAMUL CONFERINȚELOR FUSION

LUNI, 10 SEPTEMBRIE, ORA 18:30

  • „Pianul Cosmic” – Cătălin Crețu și dr. astrofizică Gina Isar la Institutul de Științe Spațiale;
  • „Cât de greu este să fii parte dintr-o misiune spațială? Harta găurilor negre realizată la ISS” – dr. fiz. Sorin Zgură și dr. fiz. Laurențiu Caramete.

MARȚI 11 SEPTEMBRIE, ORA 18:30

  • „I, human” – Saint Machine și dr. fiz. Marian Zamfirescu, dr. ing. Adrian Dinculescu.
  • „Secretele luminii revelate la Centrul de Excelență pentru Tehnologii Avansate cu Laser” – dr. fiz. Marian Zamfirescu.

JOI 13 SEPTEMBRIE, ORA 18:30

  • „I, robot” – Cosmin Haiaș și dr. fiz. Ionuț Enculescu, Institutul Național pentru Fizica Materialelor;
  • „Mușchii artificiali, structuri nanofuncționale” – dr. fiz Ionuț Enculescu, Institutul Național pentru Fizica Materialelor.

VINERI 14 SEPTEMBRIE, ORA 18:30

  • „Vibrometria doppler sau imaginea muzicii” – Sillyconductor;
  • Performance live cu Sillyconductor.

 

Coordonatorul proiectului: Mihaela Ghiță, Redactor Radio România Cultural.

Un eveniment finanțat de: Fundația9

Co-produs de: Rezidența BRD Scena9

Sponsor: Corcova.

Parteneri: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul de Optoelectronică INOE 2000, Institutul de Științe Spațiale, CETAL (Center for Advenced Laser Technology).

Parteneri media: Radio România Cultural, Scena9, Zeppelin, Revista Arta, Revista Arte și Meserii.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?