0
(0)

O veritabilă comoară tracică, datând din secolul al IV-lea Î.Hr., a fost scoasă la lumină de către o echipă de arheologi bulgari, echipă condusă de prof. Diana Gergova. Descoperirea a avut loc în apropiere de localitatea Sveshtari, aceeași localitate în care a mai fost identificat și mormântul regelui get Dromihete.

 

Comoara cuprinde o tiară cu motive animale, o piesă reprezentând un cal de cal, un inel de aur, 44 de reprezentări feminine și aproximativ 100 de nasturi, toate artefactele fiind realizate din aur masiv. Din datele obținute până în prezent, obiectele datează din perioada liderul get din secolul al IV-lea Î.Hr. Kotela (Gudila), primul rege get cunoscut.

\"(w540)

De asemenea, comoara este legată indirect de Alexandru cel Mare, Gudila fiind învins de Filip al II-lea, tatăl marelui general macedonean, devenind ulterior socrul acestuia. Cum săpăturile arheologice sunt încă la început, cercetătorii bulgari speră să descopere inclusiv mormântul lui Kotela, fiind cert faptul că piesele de aur fac parte dintr-un ritual funerar fastuos și elaborat, demn de o mare căpetenie.

\"(w540)

Primele artefacte au fost expuse la Muzeul Național de Arheologie din Sofia și au fost deja vizitate de către premierul bulgar Boyko Borisov.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here