0
(0)

Începând cu 18 ianuarie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numărul 21 al revistei Ştiinţă&Tehnică.

 

Ediția de ianuarie a revistei Știință&Tehnică se deschide cu un exercițiu de estetică a urâtului: descoperiți fotografii de artă realizate în timpul celor mai devastatoare uragane care au lovit Terra în ultimul secol. Apoi, în cadrul unei ample investigații, aflăm cât de periculoase sunt, de fapt, organismele modificate genetic? și care sunt tehnologiile prin care se produc OMG-urile? În cadrul rubricii de tehnologie, vă invităm să aruncăm împreună o ocheadă spre viitorul ingineresc! Trăim într-o adevărată eră a nano-maniei, iar roboții de mici dimensiuni sunt pe cale să preia controlul. Ești pregătit?

Dosarul lunii ianuarie vă dezvăluie că tot ceea ce înseamnă percepția noastră asupra realității nu este altceva decât o născocire a imaginației noastre. Simțurile noastre ne înșeală în fiecare clipă. Micul ghid al autostopistului printre celule și organe semnat de Alexandru Mironov revine cu un episod special închinat laboratoarelor care au realizat cercetări de senzație în anul 2012, iar în cadrul rubricii de paleologie vedem cum misterele începutului speciei umane încep să se limpezească prin noi descoperiri și teorii despre australopiteci.

\"(w540)

Noua Știință&Tehnică prezintă un interviu în exclusivitate pentru România cu iluzionistul Ben Hanlin, gazda spumosului show Discovery Channel Știință și magie. În cadrul rubricii de spațiu, Claudiu Tănăselia ne spune când ne vom petrece vacanțele de vară pe Lună? și Cât costă actualele pachete turistice spațiale?, iar astronomul amator Cătălin Beldea trece în revistă care au fost cele mai importante astroevenimente ale anului trecut și ce ne așteaptă la începutul acestui an.

Tot din ediția cu numărul 21 S&T aflăm că: lumea digitală a ajuns să ne definească, dar nu ne aparține: unde și cât de bine sunt stocate datele noastre personale?; Modul în care marii fizicieni contemporani încearcă răspunsuri la întrebările fundamentale ale omenirii; Cine este baronul dinozaurilor din… Transilvania?; Putem vorbi despre plante inteligente?; Când se va sfârși Universul?

 

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii februarie. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate, costă numai 8,9 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here