Una dintre cele mai noi specii de pterozaur , Vectidraco Daisymorrisae, a fost numită astfel după numele unei fetițe de numai cinci ani, Daisy Morris, cea care l-a descoperit întâmplător, în anul 2008, pe o plajă a Insulei Wight din sudul Angliei.
Vectidraco Daisymorrisae nu era mai mare decât un corb din prezent, fiind unul dintre cei mai mici pterozauri descoperiți vreodată, și avea o anvergură a aripilor de numai 750 de milimetri. La polul opus, giganticul Hatzegopteryx, descoperit pe teritoriul Transilvaniei, avea o anvergură a aripilor de 11 metri, fiind comparabil cu dimensiunile unui avion de vânătoare modern.
„A fost vorba de un noroc incredibil. Dacă nu ar fi fost descoperită pe plajă în acea zi, fosila ar fi fost luată de ape și, cel mai probabil, ar fi fost pierdută pentru totdeauna”, susține Martin Morris, unul dintre specialiștii care au studiat rămășițele lui Vectidraco Daisymorrisae.
Daisy Morris, acum în vârstă de 9 ani, a devenit o reală pasionată de paleontologie și, de la descoperirea întâmplătoare a pterozaurului în vârstă de 115 milioane de ani, și-a transformat camera într-un veritabil muzeu de istorie naturală, colecția ei numărând astăzi zeci de scoici, dinți, cochilii sau cranii ale unor animale din ziua de azi, pe care le poate păstra.