0
(0)

Mai exact, cercetătorii Institutului Creierului din Queensland, Australia, au descoperit un tratament inovator împotriva maladiei Alzheimer şi a demenţei, bazat pe tehnologia ultrasunetelor direcţionate, prin care s-a restabilit funcţionarea memoriei la şoareci.

 

Neurologii care se află în spatele acestei metode speră să o poată testa, în circa doi ani, şi pe pacienţi umani. Tratamentul, care nu implică nicium fel de medicaţie, foloseşte unde de ultrasunete pentru a distruge plăcile neurotoxice de beta-amiloid, cauzatoare ale pierderilor de memorie și ale declinului intelectual în general, atunci când e vorba de Alzheimer.

Undele de ultrasunete direcționate oscilează cu viteză uimitoare, activând celulele microgliale care digeră și îndepărtează aceste plăci responsabile de distrugerea sinapselor cerebrale. Acest lucru poate deschide temporar bariera hematoencefalică, activând mecanismele care curăță cheagurile proteice toxice și restabilesc funcțiile memoriei.

Maladia Alzheimer afectează milioane de oameni în toată lumea, iar un tratament eficient s-ar dovedi extrem de util, mai ales că actualele terapii sunt extrem de scumpe, de circa 250.000 de dolari tratamentul. Se speră ca noua descoperire să le fie de ajutor mai ales pacienților diagnosticați în fazele incipiente ale îmbolnăvirii și, de asemenea, să deschidă noi piste de cercetare în sensul vindecării maladiei Alzheimer și a demenței în genere.

Sursa

Surse foto: C. J. GUERIN, MRC TOXICOLOGY UNIT; Alamy

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here