0
(0)

La bordul rachetomodelelor se vor înălța spre înaltul cerului ouă de prepeliță, echipate cu mici parașute. Asta pentru că pe parcursul workshopului, 22 de echipe de studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială, dar și ai Universității Politehnice din București, vor învăța cum să construiască o rachetă – care să și zboare și apoi să aterizeze în siguranță!

Rocket Workshop va debuta pe 6 mai, cu o sesiune de training de patru zile susținută de Departamentului Tehnic al EUROAVIA București.

în 10 mai, se va trage la sorți componența echipelor. De a doua zi, echipele participante vor începe asamblarea modelelor sub îndrumarea experților.

În ultima zi, echipele participante vor lansa rachetele pe care le-au construit în ziua precedentă.

Criteriile după care participanții vor fi punctați sunt: corectitudinea calculelor, altitudinea maximă atinsă, designul rachetei, timpul de zbor și integritatea oului de prepeliță. Pentru că rachetele vor avea în interiorul fuselajului un ou de prepeliță și o parașută! La aterizarea rachetei înapoi pe sol, oul trebuie să rămână intact.

Pasionații de domeniul aerospațial visează să fie martori la momentul lansării uneirachete, de aceea EUROAVIA București vă oferă ocazia de a lua parte la 22 de “mini-lansări”, cel puțin la fel de spectaculoase, în data de 12 mai, pe aerodromul Clinceni.

Pentru a afla ora lansării și mai multe detalii despre eveniment, echipa Rocket Workshop 2019 vă invită să urmăriți atât pagina evenimentului, cât și pe website-ul EUROAVIA București.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?