0
(0)

Națiunile cele mai fericite au și cea mai ridicată rată a sinuciderilor, aceasta este concluzia paradoxală la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Warwick, Marea Britanie, în urma unui studiu realizat în colaborare cu specialiști de la Hamilton College din New York și Federal Reserve Bank din San Francisco.

 

Rezultatele studiului realizat de echipa anglo-americană de cercetători au fost prezentate într-un articol intitulat „Dark Contrasts: The Paradox of High Rates of Suicide in Happy Places”, în curs de apariție în „Journal of Economic Behavior & Organization”.
Bizara observație că în locurile aparent „cele mai fericite”de pe glob există o rată a sinuciderilor ridicată a fost făcută inițial în realități naționale individuale, ea fiind remarcată cel mai pregnant în Danemarca. Noul studiu a scos însă la iveală faptul că aceeași  schemă se observă și în alte țări din lume, printre care Canada, Statele Unite, Islanda, Irlanda și Elveția.

În urma noului studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că în statele unde populația este în general cel mai satisfăcută de propriul nivel de trai, rata sinuciderilor este mai ridicată decât în țările unde nivelul de satisfacție al locuitorilor este mai scăzut. De exemplu, datele brute arată că Utah, statul american cu cei mai mulțumiți locuitori, se situează pe locul 9 ca rată a sinuciderilor, în vreme ce New York, aflat pe un loc 45 la satisfacția vieții, are și cea mai scăzută rată a sinuciderilor din Statele Unite.

La analiza datelor pe criterii de vârstă, sex, rasă, educație, venit, condiții de lucru și statut social, această corelație a reieșit a fi oricum la fel, dacă nu chiar mai puternică: Hawaii, pe locul 2 în ceea ce privește satisfacția locuitorilor are a 5-a cea mai ridicată rată a sinuciderilor, în timp ce  New Jersey,  locul  47 ca satisfacție, deține tot un loc 47 în funcție de rata sinuciderilor.

„Persoanele care sunt nesatisfăcute de propria viață într-un loc fericit probabil că se simt și mai nedreptățite”, a comentat Andrew Oswald, de la Universitatea Warwick, în opinia căruia, oamenilor predispuși la oscilații ale stării de spirit, momentele vitrege le pot părea mai tolerabile într-un mediu unde și alte ființe umane sunt nefericite. Potrivit specialistului, această contradicție este una realmente în măsură să crească riscul de suicid.

Sursa: Le Scienze

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here