0
(0)

Edgar Nernberg este un cunoscut și extrem de mediatizat creaționist canadian, unul care își dedică timpul căutării fosilelor preistorice în încercarea sa de a dovedi că Terra nu are mai mult de șase mii de ani. Recent, acesta a devenit subiectul unui scandal uriaș, după ce a făcut o descoperire fabuloasă, dar a cărei vechime refuză să o recunoască.

Provincia canadiană Alberta este cunoscută în lumea întreagă pentru siturile preistorice din care au fost excavate numeroase specii de dinozauri. În schimb, descoperirile care arată forme de viață ce au supraviețuit extincție de acum 66 de milioane de ani, extincție care a pus capăt existenței dinozaurilor, sunt extrem de rare. Ei bine, Nernberg este cel care tocmai a făcut o astfel de descoperire, una veche de 60 de milioane de ani, însă creaționistul canadian este convins că a găsit dovada care să îngroape definitiv teoria evoluției și pe cea care susține că Terra are o vechime de 4,6 miliarde de ani.

Este vorba despre scheletul perfect conservat al unui pește cu schelet osos, o formă primitivă a peștilor care domină astăzi mările și oceanele lumii. Pentru „cel mai mare promotor al creaționismului din Canada”, așa cum se autointitulează, fosila este dovada certă că oamenii au coexistat cu dinozaurii, dar și cu formele de viață care au existat după aceștia, în scurta lor existență de doar 6.000 de ani.

Din fericire, legea canadiană nu permite celor care descoperă astfel de fosile să le vândă celui care oferă mai mult, așa cum se întâmplă în multe state din SUA. Astfel de descoperiri aparțin statului canadian, iar în cazul de față resturile fosilizate vor ajunge la Muzeul Regal Tyrrel, acolo unde vor fi curățate, conservate și expuse publicului. Exponatul va primi și o plăcuță pe care se va meționa vârsta reală a specimenului, 60 de milioane de ani.

Nernberg, care a cerut statului canadian să introducă creaționismul în programa școlară, a pornit un adevărat război mediatic, cerând ca în cazul în care paleontologii vor continua să susțină că exponatul descoperit de el are 60 de milioane de ani, să introducă și o a doua plăcuță pe care să scrie că peștele preistoric nu are decât maxim 5.000 de ani și că acesta este o dovadă a creației.

Deși este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple, oamenii de știință canadieni au fost generoși cu adversarul lor și au recunoscut zelul și atenția acestuia, afirmând că Nernberg  a recunoscut importanța fosilei, acolo unde mulți alții ar fi dat greș.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?