0
(0)

În data de 17 noiembrie, Știință & Tehnică a acceptat invitația Prof. Dr. Ing. Eden Mamut, director al Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, Universitatea „Ovidius” Constanța, de a participa în juriul competiției BSUN Energy Innovation Challenge 2017 – un concurs dedicat studenților de la universitățile din cadrul RUMN (Rețeaua Universităților de la Marea Neagră), dar și elevilor cu idei inovative.

Tema evenimentului a fost dedicată domeniului energiei durabile, a promovării lanțurilor de valoare bazate pe tehnologii decarbonizate, de utilizare a materialelor avansate pentru creșterea eficienței sistemelor de conversie și conservare a energiei, de promovare a tehnologiilor informatice, a rețelelor inteligente de utilități prin soluții ecoinovative.

Competiția și-a dorit să stimuleze potențialul inovativ al tinerilor, bazat pe educație și cercetare științifică în domeniul energetic. Participarea la un astfel de concurs le permite tinerilor viitori antreprenori familiarizarea cu provocările și satisfacțiile activităților antreprenoriale, facilitând inițierea de start-up-uri.

Din partea Știință & Tehnică, membri în juriu au fost senior-editorul Cristian Român și redactorul-șef Marc Ulieriu, alături de antreprenori, profesori sau reprezentanți ai autorităților. Din cele peste 20 de proiecte propuse de studenți, dar și de elevi, proiectul câștigător a fost desemnat cel al unei echipe de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, membrii juriului apreciind atât munca de documentare, cât și modul de prezentare profesionist.

Evenimentul s-a încheiat cu un atelier de lucru pe tema „Materiale avansate si tehnologii de tip TIC pentru sisteme energetice inteligente”, moderat de Dr. Alexandru Bobe, prorector al Universității „Ovidius” din Constanța. Ne bucurăm să fim alături de cei care pun la punct și promovează astfel de inițiative, menite a stimula tinerii să se implice activ în domenii de cercetare-dezvoltare de viitor și sperăm să vedem cât mai multe astfel de acțiuni în toată țara.

Mulțumim partenerului de mobilitate Dacia România, care ne-a pus la dispoziție pentru acest periplu un model Dacia Duster 4×4 (despre care veți putea citi impresii în ediția din decembrie a revistei noastre).

energy-innovations-challenge-stiinta-tehnica-1

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?