4.9
(7)

Dezvoltat de cercetătorii sud-coreeni, WalkON Suit F1 este un exoschelet care ar putea da speranță persoanelor paraplegice, permițându-le să se miște mai liber, să meargă fără baston sau chiar să îndeplinească sarcini de zi cu zi, cum ar fi pregătirea mesei.

Exoscheletul WalkON Suit F1, dezvoltat de echipa Angel Robotics de la Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea (KAIST), ar putea reprezenta o revoluție pentru persoanele paraplegice. Trebuie spus că de aproape un deceniu, cercetătorii lucrează la un prototip și îl îmbunătățesc constant, așa cum se arată într-un comunicat de presă din 24 octombrie 2024.

Să ne amintim mai întâi că în cazul exoscheletelor mai tradiționale, un îngrijitor trebuie să instaleze dispozitivul pe pacient. În ceea ce privește costumul WalkON F1, acesta este instalat direct pe pacient fără a fi nevoie de asistență. În plus, zece ani de cercetare le-au permis oamenilor de știință să atingă o viteză de mers de 3,92 km/h, la fel ca o persoană aptă de muncă care merge încet. „Funcția originală a exoscheletului a fost mult îmbunătățită. Performanța controlului echilibrului a fost îmbunătățită pentru a permite utilizarea liberă a ambelor mâini în poziție verticală, precum și libertatea de a face mai mulți pași fără baston”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit membrilor echipei Angel Robotics, exoscheletul este capabil să meargă singur ca un robot umanoid și astfel să se apropie de persoana paraplegică. Acest lucru este posibil datorită unui sistem de ancorare frontală care permite individului să rămână așezat în timp ce mașina este instalată în jurul corpului. În plus, sistemul vă permite să controlați centrul de greutate când stați în picioare controlând activ centrul de greutate.

WalkON Suit F1 permite utilizatorului să aibă ambele mâini libere și să efectueze mici accelerații fără a fi nevoie de un baston de sprijin. Aceasta este o mare îmbunătățire față de versiunile anterioare, o evoluție posibilă de motoare puternice și algoritmi de control avansați. Un dispozitiv de recunoaștere vizuală face, de asemenea, posibilă detectarea obstacolelor, ceea ce crește nivelul de siguranță.

În timpul ultimului Cybathlon care a avut loc la Zurich (Elveția) în perioada 25-27 octombrie 2024, cercetătorul KAIST Seunghwan Kim (de asemenea paraplegic) a testat această nouă versiune a exoscheletului cu o dexteritate impresionantă. Această inovație dă, fără îndoială, speranță persoanelor paraplegice care doresc să-și recapete o anumită autonomie zilnică.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 4.9 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 7

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?