Acuze deosebit de grave au fost aduse preoților care conduceau destinele Templului Tigrilor din Thailanda, o destinație de top pentru turiștii care vizitau această țară. Preoții au fost acuzați de maltratarea animalelor, de trafic cu organe și alte părți ale tigrilor, precum și de înmulțirea ilegală a acestora. După luni de dispute aprige, autoritățile thailandeze au decis că au suficiente probe împotriva preoților și au decis închiderea Templului Tigrilor.
Argumentul forte l-a constituit descoperirea a peste 40 de pui de tigru în frigiderele din templu. Aceștia au decedat la vârsta de doar câteva zile, iar preoții au fost acuzați că i-au păstrat pentru a-i valorifica pe piața neagră. Este deja cunoscut faptul că orice parte a unui tigru, inclusiv sângele acestora, este folosită în medicina tradițională chineză, iar braconarea animalelor în acest scop a dus la declinul puternic al acestei specii. De altfel, tigrii nu sunt singurele animale aflate pe cale de dispariție care era ținute în templu sau care au fost descoperite moarte și congelate de către preoți.
Chiar dacă veniturile Templului Tigrilor însumau cel puțin trei milioane de dolari anual (templul nu percepea taxă, ci doar donații), se pare că această sumă nu a fost suficientă pentru cei care dețineau animalele.
Peste toate, autoritățile au acuzat preoții de abuz la adresa animalelor, acestea fiind drogate constant pentru a fi docile și pentru a permite turiștilor să se fotografieze în timp ce hrănesc, mângâie sau chiar călăresc aceste carnivore uriașe. Mai multe imagini filmate cu camere ascunse au demonstrat că preoții nu se mulțumeau doar cu atât, ci băteau cu regularitate animalele.
Una dintre cele mai dure acuze aduse de autorități este aceea că templul este, în realitate, o fermă de tigri, una care înmulțea aceste animale pentru a avea constant rezerve de pui și adulți care să fie vânduți pe piața neagră. Cum era de așteptat, preoții au negat toate acuzațiile, susținând că, spre exemplu, puii congelați au ajuns în această stare la cererea veterinarului local, cel care a interzis arderea cadavrelor.
Cel puțin 40 de tigri au fost confiscați până în prezent (din cei 137 aflați în templu) și urmează a fi trimiși în refugii din sălbăticie. Pentru această operațiune a fost nevoie de un ordin judecătoresc și de prezența forțelor de poliție, atâta vreme cât aproape 1.000 de preoți au opus rezistență.