O cameră subacvatică teleghidată a surprins în adâncurile oceanului o creatură ciudată, neidentificată – ar putea fi o meduză, dar pare să aibă organe, ar putea fi o placentă de balenă, însă prezintă nişte semne ciudate sau ar putea fi o plasă de pescuit, însă pare să se mişte de la sine.

 

La prima impresie, ciudata creatură pare a fi o meduză, însă prezintă organe şi fanere (anexe ale pielii, precum unghiile ori părul, care protejează organismul), nemaiîntâlnite în cazul meduzelor.

\"(w540)

Dacă totuşi este o meduză, ar putea fi Stygiomedusa Gigantea, care poate ajunge la lungimi de 6 metri, însă fanerele contrazic această teorie. O altă explicaţie ar fi că este Deepstaria Enigmatica, o altă meduză mai puţin studiată, însă şi această ipoteză este contrazisă de prezenţa fanerelor.

La fel de bine ar putea fi o placentă de balenă, dar formele hexagonale de pe pielea sa contrazic această ipoteză.

Cei mai sceptici dintre cei care au văzut filmul de mai jos susţin că misterioasa creatură nu este altceva decât o plasă de pescuit, însă modul de deplasare, precum şi prezenţa organelor şi fanerelor fac puţin probabil un asemenea fapt.

Sursa