4.4
(7)

Cercetătorii de la MIT au analizat recent datele globale privind călătorii cu avionul. În general, tendința a fost spre o mai mare siguranță în călătoriile cu avionul de la sfârșitul anilor 1960. Concluziile studiului au fost prezentate într-un articol publicat în Journal of Air Transport Management.

De la eșecurile suferite de Boeing la frecvența tot mai mare a turbulențelor, știrile din jurul aviației civile sunt numeroase și adesea îngrijorătoare. Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din spatele studiului au analizat datele privind pasagerii la nivel mondial între 2018 și 2022.

Conform rezultatelor, decesele la bordul aeronavelor au scăzut în medie cu 7% în fiecare an. Pentru autori, aceste rezultate confirmă o tendință de îmbunătățire continuă, care a început în 1968. Încă din acel an, mortalitatea scădea cu 7,5% pe an, în timp ce numărul de zboruri începea să crească semnificativ la nivel mondial. „Riscul de deces asociat călătoriilor aeriene comerciale a fost de 1 la 13,7 milioane de îmbarcări de pasageri la nivel mondial în perioada 2018-2022, o îmbunătățire semnificativă față de 1 la 7,9 milioane de îmbarcări în perioada 2008-2017 și departe de 1 la 350 000 de îmbarcări observate între 1968 și 1977”, se arată în comunicat. se arată într-un comunicat de presă al MIT. Trebuie avut în vedere faptul că rata incidentelor soldate cu decese depinde în mare măsură de țările de plecare și de sosire ale călătorilor. Autorii studiului au clasificat țările în funcție de trei niveluri de risc: scăzut, mediu și ridicat. Această clasificare s-a bazat pe rezultatele țărilor în materie de siguranță aeriană. Grupul 1 (cel mai sigur) include Australia, Canada, China, Statele Unite, Israel, Japonia, Muntenegru, Norvegia, Noua Zeelandă, Elveția, Regatul Unit și Uniunea Europeană. Grupul 2 include Bahrain, Bosnia, Brazilia, Brunei, Chile, Hong Kong, India, Iordania, Kuwait, Malaysia, Mexic, Filipine, Qatar, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda, Turcia și Emiratele Arabe Unite. Celelalte țări fac parte din ultimul grup, cel mai expus riscului.

În cazul primelor două niveluri, țări cu mai mult de jumătate din populația lumii, riscul de deces este de 1 la 80 de milioane de pasageri. Cercetătorii susțin că, la această rată, un pasager ar putea, în medie, să aleagă un zbor la întâmplare în fiecare zi timp de 220 000 de ani înainte de a sucomba unui accident mortal. În grupul 3, riscul unui accident mortal este cu aproximativ 36% mai mare. În aceste țări, siguranța se îmbunătățește treptat, dar riscurile sunt încă mult mai mari decât în primele două grupuri.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 4.4 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 7

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?