0
(0)

Astronomii au detectat cu ajutorul Telescopului Spaţial Kepler două planete de dimensiunea Pământului, în afara sistemului nostru solar, care gravitează în jurul unui Soare.

 

Descoperirea, detaliată în revista Nature, condusă de dr. Francois Fressin, de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonoan din Cambridge, SUA, constituie, potrivit cercetătorilor începutul unei noi ere a descoperirii de planete identice cu Terra.

Se pare că în trecut, cele două planete ar fi putut susţine viaţa, însă, în prezent, ele se află situate la o distanţă prea mică de Soarele lor pentru a mai putea fi posibil acest lucru.

Dr. Fressin a declarat că „ştim că cele două planete au migrat spre Soarele lor…cea mai mare dintre ele ar fi putut fi în trecut o planetă geamănă Pământului, are o dimensiune similară cu planeta noastră şi probabil înregistra mai demult şi aceleaşi temperaturi”.

Una dintre planete, numită Kepler 20f, are  o dimensiune aproape  identică cu Pământul, iar cealaltă, Kepler 20e, este mai mică, având 0.87 din raza Planetei Albastre.

\"(w540)

Ambele exoplanete sunt mult mai apropiate de steaua în jurul căreia gravitează decât este Pământul de Soare, astfel că efectuează o rotaţie completă în numai şase zile (Kepler 20e), respectiv în douăzeci de zile (Kepler 20f).

Dr. Fressin crede că nou-descoperitele planete au şi o compoziţie extrem de asemănătoare cu cea a Pământului, având un miez compus în principal din fier şi că planeta Kepler 20f ar putea avea şi o atmosferă bogată în vapori de apă.

Importanţa descoperirii rezidă în confirmarea existenţei unor planete de dimensiunea Terrei în afara sistemului solar şi în sublinierea capacităţilor Telescopului Spaţial Kepler de a detecta planete cu dimensiuni relativ reduse aflate la mii de ani lumină distanţă.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here