5
(1)

Cu ocazia începutului anului universitar și a Săptămânii Mondiale pentru Spațiul Cosmic (World Space Week 2011), Știință&Tehnică și Facultatea de Fizică a Universității din București vă invită la un eveniment special menit să vă familiarizeze într-un mod interactiv și distractiv cu noțiunile elementare de astronomie, fizică și astrofizică.

 

Pe 8 octombrie, la Măgurele, evenimentul va începe cu prezentări multimedia despre Soare și planetele Sistemului Solar, susținute de cercetători cu experiență vastă în domeniile astronomiei și astrofizicii. Prezentările vor purta vizitatorul într-o călătorie virtuală dincolo de granițele Sistemului Solar, în spații care până acum au putut fi vizitate doar de mintea umană.

În cadrul evenimentului, în aula \”Acad. Prof. Horia Hulubei\”, Știință&Tehnică va susține o prezentare despre eclipse, prin astronomul amator al echipei S&T, Cătălin Beldea, cel mai mare vânător de eclipse român. De asemenea, Știință&Tehnică va oferi prin concurs o lunetă astronomică SkyWatcher.

În ambianța muzicii de inspirație astronomică, în holul mare al facultății și pe platforma din față intrării vor fi pregătite spectaculoase experimente interactive, care vor stimula curiozitatea publicului în ceea ce privește fenomenele fizice care stau la baza lumii înconjuratoare. De asemenea, va putea fi vizionată expoziția de fotografie astronomică a celebrului fotograf Alex Tudorică, recunoscut pe plan internațional pentru lucrările sale sale.

Cei mai mici vizitatori vor putea participa la un concurs de desen, iar elevii de școală generală și liceu vor avea ocazia să-și dispute premiile puse în joc la concursul de astronomie. În plus, toți vizitatorii vor putea participa la o tombolă cu premii constând în postere, DVD-uri și alte materiale cu tematică astronomică. Totodată, vizitatorii vor putea asista la experimente demonstrative de mecanică, electricitate, optică, fizică moleculară și fizica laserilor, realizate în laboratoarele facultății. În plus, membri ai Astroclubului București vor prezenta o scurtă istorie a instrumentelor astronomice, povestind publicului despre utilitatea și aplicabilitatea fiecărui instrument.

Evenimentul „Cu mic, cu mare… dincolo de Soare” se va desfăşura sâmbătă, 8 octombrie, la sediul Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti, de pe Platforma Măgurele, str. Atomiştilor, nr. 405, Măgurele, Județul Ilfov, cu începere de la ora 10:00. Mai multe detalii despre manifestarea „Cu mic, cu mare… dincolo de Soare” şi programul detaliat al evenimentului se pot găsi pe site-ul http://www.prinunivers.ro.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 5 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 1

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here