0
(0)

Vinerea aceasta, mall Promenada va inaugura captivanta expoziție Kids on the Moon, în cadrul unui eveniment care îi va pune pe copii față în față cu două dintre cele mai mari personalități științifice din România: Dumitru Prunariu și Alexandru Mironov.

 

Expoziția, ce prezintă noțiuni de bază în astronomie într-o manieră interactivă, va fi deschisă în mall Promenada pe 6 martie și va putea fi vizitată până pe 30 martie.

La evenimentul de deschidere, copiii vor putea face cunoștință cu primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, care a zburat în spațiu în mai 1981, în cadrul misiunii Soiuz 40. În onoarea sa, expoziția din mall Promenada va integra, alături de o serie de imagini ale astronauților celebri împrumutate de la NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană) și o secțiune dedicată cosmonautului român. Totodată, micuții prezenți la eveniment vor putea afla de la Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist la revista „Știință și Tehnică”, cum ar putea omenirea să colonizeze Luna în viitor.

Expoziția Kids on the Moon este cea mai mare călătorie în lumea fascinantă a spațiului cosmic, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. În cadrul unui curs de 45 de minute, micuții se vor echipa în astronauți și vor porni într-un traseu interactiv prin trei secțiuni: zona pământească, zona lunară și zona culturală.

„A fi mic este de cele mai multe ori invers proporțional cu a fi curios, iar curiozitatea, împreună cu multă știință, este cea care a dus oamenii pe lună. Cunoașterea spațiului cosmic este esențială pentru înțelegerea lumii care ne înconjoară, într-un univers care acționează ca un sistem. Expoziția Kids on the Moon din mall Promenada reușește să răspundă, într-o manieră distractivă și atrăgătoare, la multe întrebări pe care cei mici le au în legătură cu cerul de deasupra noastră și cu poveștile despre astronauți din cărți și din filme”, a declarat Alexandru Mironov.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here