0
(0)

O dietă săracă în carbohidrați și bogată în proteine are capacitatea de a încetini progresia unei tumori deja existente: este concluzia unui nou studiu, ale cărui rezultate au fost publicate în revista Cancer Research, editată de American Association for Cancer Research.

 

Noul studiu, realizat pe șoareci, le-a permis cercetătorilor să obțină indicații biologice importante, care urmează a fi atent evaluate și în cadrul unor experimente pe oameni. „Rezultatele noastre arată că o schimbare atât de simplă precum cea a dietei are un impact semnificativ asupra cancerului”, a comentat Gerald Krystal, cercetător de la British Columbia Cancer Research Centre și co-autor al articolului.

Krystal și colegii săi le-au implantat unor soareci celule tumorale umane e animale și apoi i-au împărțit în două grupe, supuse la două diete diferite: una tipic occidentală, care conținea carbohidrați în proporție de 55%, proteine 23% și 22% grăsimi, iar a doua alcătuită în proporție de  58% din proteine și 26 % din grăsimi.

La analiza datelor, a reieșit că la șoarecii care urmaseră dieta proteică, celulele tumorale se dezvoltau mult mai lent decât la cei cu alimentație bogată în carbohidrați. În plus, cobaii modificați genetic astfel încât să dezvolte un cancer de sân și supuși acelorași diete, 50% dintre cei care au urmat-o pe cea pe bază de carbohidrați au dezvoltat  un cancer pe parcursului primului an de viață. Din grupul celor cu dieta proteică niciun individ nu a dezvoltat vreun cancer pe parcursul aceleiași perioade.

Cât despre șoarecii supuși dietei bogate în carbohidrați, doar unul dintre ei a reușit să trăiască o durată de viață normală – 2 ani -, în vreme ce 70% dintre animale au murit de cancer. La animalele din grupul supus dietei proteice, doar 30% au dezvoltat un cancer și doar jumătate au murit înainte de a împlini doi ani.

Sursa: Le Scienze

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here