Samsung Electronics România a lansat programul educațional pilot „eProfesor”, prin care încurajează integrarea conținutului digital în modul de predare al profesorilor, pentru ca elevii să beneficieze de ore cât mai interactive și atractive.
Prin concursul „eProfesor”, Samsung invită profesorii să creeze conținut digital pentru ore și să acceseze informații și recomandări ce pot stimula creativitatea și implicarea elevilor la clasă. Proiectul face parte din programul „Smart Classroom”, o soluție dedicată unui mediu educațional interactiv, interesant şi colaborativ.
„Credem într-un mediu interactiv în care procesul de predare și învățare include conţinut digital, accesibilitate sporită, acces la o multitudine de platforme, instrumente şi informaţii. Tocmai de aceea dorim să le propunem profesorilor și elevilor să se alăture călătoriei noastre printre beneficiile unei clase smart. Dorim să încurajăm interesul pentru educație digitală și invităm profesorii să creeze conținut digital propriu pe platforma www.smart-classroom.ro.
Prin proiectul pilot „eProfesor” ne propunem să identificăm și să susținem prin intermediul instrumentelor digitale pe acei profesori care, în beneficiul elevilor, sunt pregătiți să integreze resurse interactive în timpul orelor de curs”, a declarat Sabina Ştirb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager SEE, în cadrul Samsung Electronics România.
Concursul este dedicat atât profesorilor de gimnaziu, cât și celor de liceu, iar lecțiile interactive ce intră în concurs vor fi cele aplicabile din programa școlară pentru clasele I – XII. Între 16 și 30 mai, competitia „eProfesor” este prezentată în școli din București, Iași și Constanța, iar jurizarea se desfășoară în perioada 15 iunie – 30 iunie.
Lecțiile introduse pe platforma www.smart-classroom.ro sunt analizate de un juriu prezidat de jurnalistul, scriitorul și omul de televiziune Alexandru Mironov. Din juriu mai fac parte conf. dr. Radu Gramatovici, decanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității București, prof. dr. Florin Munteanu, președintele Centrului pentru Studii Complexe, Emil Dragotă, profesor de istorie-geografie și blogger de tehnologie și prof. dr. Ioana Melnic, inspector școlar general adjunct.
Samsung dorește să încurajeze interesul pentru educație digitală și accesul la informații și resurse ce facilitează crearea de conținut digital propriu destinat folosirii la clasă. Lecțiile interactive ce vor fi considerate câștigătoare folosesc resurse digitale, facilitează dialogul între profesor și elevi, pot fi folosite la școală, dar și acasă de către elevii care vor să își îmbogățească cunoștințele și pot spori creativitatea și implicarea elevilor la clasă.
Concursul „eProfesor” este organizat împreună cu Știință & Tehnică și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.