0
(0)

Aici vă ținem la curent cu tot ceea ce face echipa Știință&Tehnică în cadrul misiunii din SUA,
Marea Expediție Americană!

Miercuri, 23.08.2017

La sediul Microsoft, Claudiu Andone i-a luat un interviu antrenant specialistului român Florin Teodorescu, interviu dn care veți afla multe lucruri interesante despre evoluția inteligenței artificale.

Marți, 22.08.2017

Colegul Claudiu Andone a vizitat uzina Boeing din Everett, Washington, cea mai mare clădire din lume ca volum. Povestea pe larg, în ediția super-specială din septembrie a revistei Știință & Tehnică.

Luni, 21.08.2017

marea-expeditie-americana-echipa-stiinta-tehnica-eclipsa
Echipa Știință & Tehnică, la câteva minute după terminarea eclipsei totale de soare din SUA.

Condițiile de observare și documentare a eclipsei totale, din zona Casper, Wyoming, au fost foarte bune, chiar dacă nu perfecte (un nor cirrus a afectat puțin vizibilitatea eclipsei). De asemenea, conexiunea la internet a fost defectuoasă, astfel încât intervențiile la TVR1 și pe pagina de facebook a Știință & Tehnică au suferit de multe ori de întreruperi (nu e de mirare, în zonă au fost aproape 2 milioane de spectatori, fiecare cu smartphone!).

Cu toate acestea, putem spune că misiunea a avut succesul așteptat, iar, la întoarcerea din #MareaExpeditieAmericana, veți afla cu lux de amănunte detaliile și poveștile acestui proiect S&T.

++++++++++++++++++++

ZIUA E! Încă de dimineață, echipa Știință & Tehnică este pregătită moral și tehnic pentru documentarea și transmiterea LIVE a eclipsei totale de soare din SUA!

Marc Ulieriu este încrezător în reușita acestei misiuni (de aceea arată cel mai cunoscut semn de pe facebook); vânătorul de eclipse Cătălin Beldea (singurul care nu a fost atent la mesajul fotografului…) și „colegul de arme” Cătălin Fus sunt mândri să arboreze tricolorul; cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu este foarte nerăbdător să imortalizeze el însuși evenimentul; domnul Nicolae Dimaca abia așteaptă acest fenomen astronomic; profesorul Alexandrul Mironov se asigură (din backgroun) că lucrurile vor merge „ca pe roate”.

Duminică, 20.08.2017

Vânătorul de eclipse Cătălin Beldea s-a întâlnit în Casper, Wyoming, cu profesorul Alexandru Mironov și cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu și fac ultimele pregătiri înaintea transmisiei LIVE, pe TVR 1, începând cu orele 19:00, a Marii Eclipse Americane din 21 august!

Sâmbătă, 19.08.2017

Marc Ulieriu a ajuns și la Marele Canion, traversând o bună parte din America pentru regruparea echipei Știință & Tehnică în Casper, Wyoming, de unde se va face documentarea LIVE a eclipsi total de soare în seara de 21 august, pe pagina de facebook S&T și la TVR1.

Vineri, 18.08.2017

Claudiu Andone a avut o vizită foarte lungă la cea mai mare uzină BASF din SUA, unde s-a întâlnit cu numeroși specialiști-chimiști, de la care a aflat o grămadă de lucruri despre inovațiile de care vom beneficia în curând.

Joi, 17.08.2017

Drumul echipei din #MareaExpeditieAmericana a trecut și prin cea mai mare rezervație naturală de seqouia, Sequoia National Park, California.

Miercuri, 16.08.2017

#MareaExpeditieAmericana a făcut primii pași la California Science Center. Cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu, profesorul Alexandru Mironov și redactorul-șef S&T Marc Ulieriu află ultimele noutăți despre viitoarea misiune cu echipaj uman pe Marte.

 

URMĂREȘTE #MareaExpeditieAmericana pe www.stiintasitehnica.com și fb.com/StiintasiTehnica!

parteneri-marea-expeditie-americana-7-31

Mulțumiri speciale domnului Nicolae Dimaca, lui Florin Micu (TIPRO), LynxTV și Foto Hobby

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?