0
(0)

Accenture a lansat raportul său anual Technology Vision 2018 ce previzionează tendințele în domeniul tehnologiei cu impact major asupra mediului de afaceri în următorii trei ani. Raportul identifică 5 trenduri de tehnologii emergente pe care companiile trebuie să le abordeze pentru a reuși să creeze parteneriatele necesare succesului în economia digitală:

  • Citizen AI: Dezvoltarea Inteligenței Artificiale (AI) în beneficiul companiei și a societății – pe măsură ce Inteligența Artificială (AI) își sporește capabilitățile, la fel se întâmplă și cu impactul acesteia asupra vieților oamenilor. Organizațiile care își doresc să valorifice potențialul Inteligenței Artificiale trebuie să recunoască acest impact și să dezvolte tehnologia într-un mod responsabil;
  • Realitate Extinsă: Sfârșitul Distanței – tehnologiile precum realitatea virtuală și cea augmentată transformă modul în care oamenii trăiesc și lucrează, prin eliminarea distanței dintre oameni, informație și experiențe;
  • Veridicitatea Datelor: Importanța Încrederii – prin transformarea lor pentru a rula volume imense de date, companiile se confruntă în prezent cu un nou tip de vulnerabilitate: datele inexacte, manipulate și părtinitoare, care duc la o înțelegere imprecisă a businessului și la decizii eronate. Pentru a face față acestei provocări, companiile trebuie să urmeze o strategie bine pusă la punct pentru a maximiza veridicitatea și pentru a minimiza stimulentele pentru manipularea datelor;
  • Business Fluent: Conceput pentru parteneriate scalabile – Companiile depind de parteneriate bazate pe tehnologie pentru a se dezvolta, însă sistemele lor IT de tip legacy nu sunt concepute pentru a fi scalabile din punct de vedere al parteneriatelor. Pentru a deveni cu adevărat o companie inteligentă, organizațiile trebuie, în primul rând, să se redefinească pe ele însele;
  • Internet of Thinking: Crearea de Sisteme Distribuite Inteligente – companiile pariază mult pe mediile inteligente, cu ajutorul roboticii, Inteligenței Artificiale și a experienței virtuale, însă pentru a implementa aceste medii, este nevoie nu numai de angajați foarte bine pregătiți, ci și de moderniarea infrastructurii tehnologice actuale.

Accenture Research a realizat un sondaj global la care au participat peste 6.300 manageri IT și directori de companii din 25 de țări și 18 industrii – companii cu venituri anuale de cel puțin 500 milioane USD, majoritatea având venituri anuale mai mari de 6 miliarde USD. Mai mult de 4 din 5 respondenți (84%) sunt de acord că, în prezent, prin intemediul tehnologiei, companiile reușesc să se integreze perfect în viețile oamenilor.

Un exemplu este Amazon care, nu numai datorită prezenței sale extraordinare în online, ci și a dispozitivului Echo și a asistentului bazat pe Inteligență Artificială Alexa, s-a integrat în viața de zi cu zi a oamenilor într-o asemenea măsură încât dezvoltatorii imobiliari construiesc dulapuri dedicate Amazon în complexe de apartamente noi și oamenii acordă accesul fizic în casele lor brandului Amazon, prin intermediul sistemului său de acces inteligent care le permite curierilor să facă livrări atunci când nu este nimeni acasă.

Organizațiile inteligente înțeleg că aceste noi așteptări ale societății pot fi transformate într-un avantaj competitiv. Companiile folosesc volumul mare de interacțiuni pentru a construi parteneriate cu clienții, angajații, guvernul și publicul. Și acest lucru se extinde dincolo de consumator sau de zona de retail. Tesla, un alt exemplu, colaborează cu guvernele pentru a accelera elaborarea principiilor necesare implementării autovehiculelor autonome.

Și Siemens, oferind sistemul său de operare MindSphere pentru Internet of Things, care pot fi utilizat pentru diverse tipuri de dispozitive, cum ar fi cele de fabricație, componentele rețelelor inteligente sau echipamentele de generare a energiei electrice, creează noi parteneriate și se încorporează în arhitecturile IT ale partenerilor săi de afaceri.

Prin aceste noi parteneriate cu clienții, angajații și colaboratorii de business, companiile generează mai multă încredere și se integrează mai mult în societate, devenind tot mai indispensabile, alimentându-și propria creștere”, afirmă Paul Daugherty, CTIO la Accenture.

De circa 18 ani, Accenture a analizat sistematic ecosistemul de business la nivel global pentru a identifica tendințele tehnologice emergente care dețin cel mai mare potențial de a influența companiile și industriile. Pentru mai multe informații despre raportul din acest an, vizitați https://www.accenture.com/us-en/insight-disruptive-technology-trends-2017 sau urmăriți conversația pe Twitter cu #TechVision2018.

 

Despre Accenture
Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care oferă o gamă largă de servicii și soluții pentru mediul de afaceri, de la strategie și consultanță, la digitalizare, tehnologie și procese operaționale. Combinând experiența unică și competențe complexe ce acoperă peste 40 de industrii și toate procesele de afaceri – susținute de cea mai mare rețea de livrare din lume – Accenture acționează la intersecția dintre business și tehnologie pentru a-și ajuta clienții să își crească performanța și să creeze valoare pe termen lung. Având peste 435.000 de angajaţi care deservesc clienți în mai mult de 120 de țări, Accenture inovează constant pentru a îmbunătăți modul în care lumea funcționează. Vizitează-ne la www.accenture.com.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?