0
(0)

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme „Star Wars” de sine stătătoare: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică.

star-wars-rogue-one-stiinta-tehnica-3Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul. Acest eveniment cheie de pe parcursul poveştilor Star Wars uneşte oameni obişnuiţi care aleg să facă lucruri extraordinare. Făcând acest lucru, ei devin o parte din ceva măreţ, mai important decât ei înşişi.

Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră din 15 decembrie 2016, în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

Povestea

Această nouă serie incitantă de poveşti „Star Wars” ne introduce într-o nouă eră a Lucasfilm, care nu doar că va adânci şi va extinde acest univers, ci va oferi şi o platformă creativă de producere cinematografică.

star-wars-rogue-one-stiinta-tehnica-4E cu atât mai firesc faptul că această idee a seriei de poveşti a venit chiar de la George Lucas. Când Kathleen Kennedy (preşedintele Lucasfilm şi producătorul „Star Wars”) – a stat de vorbă cu George Lucas, el şi-a împărtăşit planurile de a continua saga „Star Wars” cu Episoadele VII, VIII şi IX. Apoi a dezvăluit o altă ambiţie.

George era entuziasmat, nu doar în legătură cu filmele noi din Saga, ci şi de potenţialul de a realiza poveşti de sine stătătoare, care să se desfăşoare în cadrul universului «Star Wars»”, a explicat producătoarea Kathleen Kennedy. „Episoadele «Star Wars» (I-VII) urmăresc familia Skywalker şi au o continuitate a firului narativ. Filmele de sine stătătoare, care pot interveni oricând în cronologie, vor introduce noi personaje şi vor explora o varietate mai largă de genuri”, a adăugat ea.

star-wars-rogue-one-stiinta-tehnica-5Când a venit momentul alegerii poveştii potrivite pentru a porni această serie de filme stătătoare, Kennedy a găsit ideea chiar în cadrul companiei. Printr-un noroc deloc întâmplător, o altă persoană care se gândea de mult timp, în secret, la un astfel de proiect era chiar John Knoll (coordonator senior de efecte vizuale  şi chief creative officer la IML – Industrial Light & Magic, studioul de efecte vizuale şi animaţie al Lucasfilm). Cu peste 30 de ani de experienţă în cadrul ILM şi lucrul la mai multe filme din saga „Star Wars” („Ameninţarea fantomei”, „Atacul clonelor” şi „Răzbunarea Sith”), Knoll aproape că nu are egal în ceea ce priveşte cunoştinţele şi pasiunea lui pentru aceste filme.

star-wars-rogue-one-stiinta-tehnica-6În realizarea filmelor originale care reprezintă moştenirea din saga cinematografică, George Lucas a fost extrem de influenţat de nenumărate genuri de film, de la Western-urile lui John Ford la filmele lui Kurosawa la producţiile despre Al Doilea Război Mondial. Pe lângă aceste filme care l-au inspirat pe Lucas, alte producţii precum „The Dam Busters” şi „Tunurile de Navarone” i-au adus inspiraţie lui Knoll, care, împreună cu Kiri Hart (SVP, Development) şi echipa, au început să contureze ideea unui film a cărei acţiune se defăşoară într-o perioadă de conflict extrem cu Imperiul – o perioadă de război iminent.

star-wars-rogue-one-stiinta-tehnica-7Este perioada de după Episodul III şi a eliminării cavalerilor Jedi, când toţi Jedi rămaşi s-au ascuns”, spune Knoll. „Este înainte de momentul întoarcerii lui Obi-Wan şi a reapariţiei lui Yoda. Cetăţenii de rând sunt cei care trebuie să facă un pas înainte şi să-şi arate eroismul.” În acest caz, „cetăţenii de rând” sunt Jyn Erso (Felicity Jones) şi un grup de rebeli improbabili, aduşi împreună de circumstanţe, care se găsesc în faţa misiunii imposibile de a-l găsi pe arhitectul Death Star şi a-i fura planurile.

Rezultatul final reprezintă o poveste despre speranţă şi determinare, desfăşurată într-un cadru uriaş, dar păstrând inimitatea unui film de mici dimensiuni. Prezintă eforturile oamenilor obişnuiţi, din categorii foarte diferite ale vieţii, care aleg să facă lucruri extraordinare pentru binele comun.

Regizorul

Încă de la geneza ideii acestor filme de sine stătătoare, cei de la Lucasfilm au simţit că este extrem de important pentru modul cum vor arăta şi se vor simţi aceste filme ca regizorii aleşi să fie încurajaţi şi susţinuţi să spună poveştile în felul lor. După cum spune Kennedy, „Lucrul care diferenţiează aceste filme de sine stătătoare sunt genurile pe care le explorăm, poveştile unice pe care le spunem şi tipurile de regizori pe care-i alegem.

star-wars-rogue-one-stiinta-tehnica-8Când căutarea i-a dus la Gareth Edwards, recunoscut pentru stilul său unic de a filma, cu camera în mână, au ştiut că l-au găsit pe regizorul dorit pentru „Rogue One”. „Rogue One: O poveste Star Wars” este o poveste de acţiune şi aventură în stilul filmelor despre Al Doilea Război Mondial, iar Kennedy spune că „Gareth Edwards aduce un sentiment autentic filmului, care e diferit de oricare al film «Star Wars»”.

Acesta e primul film din noua serie, aşa că a şti că aceste filme pot fi diferite a fost incitant, întrebarea cea mare fiind cât de diferite şi ce înseamnă acest lucru”, spune regizorul. „Iubesc «Star Wars». Am crescut cu trilogia originală şi, pentru mine, sunt filmele supreme. Simt însă că un mare avantaj de a nu fi parte din saga este că avem libertatea de a fi diferiţi.

Am mizat pe realism şi naturaleţe pentru mediile şi personajele pe care le întâlnim. În acelaşi timp, suntem parte din filmele originale, în ceea ce priveşte unde sunt personajele noastre. În filmele originale există un stil clasic, de care se ţine cont şi care e foarte stabil. Dar am fost extrem de entuziasmaţi să facem ceva mai organic, mai real şi mai direct.

„Rogue One: O poveste Star Wars” este regizat de Gareth Edwards, iar din distribuţie fac parte Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Zen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmen, Jiang Wen şi Forest Whitaker. Producătorii filmului sunt Kathleen Kennedy, Allison Shearmur şi Simon Emanuel, cu John Knoll şi Jason McGatlin producători executivi.

 

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?