HTC EVO 3D nu este primul smartphone cu ecran autostereoscopic (efectul tridimensional poate fi privit fără ochelari speciali), dar vine în mod sigur la momentul potrivit. În plus, HTC EVO 3D se pricepe și la filmarea sau fotografierea 3D pentru că are două camere cu rezoluția de 5 megapixeli, dispuse la distanță de câțiva centimetri una de cealaltă. Dacă ar fi să dai la o parte funcțiile 3D, HTC EVO 3D este, totuși, mai mult decât un smartphone.
Termenul potrivit pentru EVO 3D ar fi, probabil, de minicomputer. Nu ai mereu ocazia să te joci cu un mobil dotat cu procesor cu două nuclee care funcționează la frecvența de 1,2 GHz și cu 1GB de memorie RAM. Tot 1GB este și capacitatea memoriei interne care poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie microSD.
Taiwanezii de la HTC au instalat în EVO 3D cea mai dulce versiune a sistemul de operare Android în versiunea 3.0 și nume de cod Honeycomb (fagure de miere).
Cât despre conectare la internet, se poate rezolva fie în rețelele 3,5G (HSPA+), cu vitezele de 14,4 Mbps la descărcare și 5,76 Mbps la încărcarea datelor, fie prin hotspot-urile Wi-Fi, pe care le găsești tot mai des pe oriunde te plimbi în oraș. Mai mult, EVO 3D poate deveni, la rândul său, un hotspot pentru alte gadgeturi cu conectivitate Wi-Fi.
Există deja o consolă video portabilă cu ecran autostereoscopic (Nintendo 3DS), câteva televizoare cu aceeași tehnologie de la Sharp și Toshiba, ba chiar și o fotocameră Fujifilm care funcționează pe același principiu. N-ar fi, oare, timpul să aruncăm la coș acei ochelari speciali, urâți și nestandardizați care ne supără pe toți?
HTC EVO 3D va fi lansat mai întâi în SUA, de către operatorul Sprint. Totuși, l-am putea vedea în curând și în România, deși producătorul nu a spus încă nimic despre asta.