„Înainte de potop”, cu Leonardo di Caprio: poluare și schimbări climatice

0
(0)

National Geographic Channel anunță că a obținut drepturile internaționale pentru documentarul ÎNAINTE DE POTOP, un documentar despre schimbările climatice, produs de realizatorul Fisher Stevens, câștigător al premiului Oscar, alături de actorul deținător al premiului Oscar, activist ecologist și Mesager al Păcii din partea ONU, Leonardo DiCaprio.

URMĂREȘTE AICI DOCUMENTARUL
ÎNTRE 30 OCTOMBRIE – 7 NOIEMBRIE

Filmul este o relatare informativă și captivantă despre modul în care societatea poate preveni dispariția speciilor, ecosistemelor și comunităților indigene aflate în pericol în diverse colțuri ale lumii. Imaginile documentarului aduc dovezi clare ale crizei ecologice tot mai grave care produce daune ireversibile asupra peisajelor virgine din Groenlanda până în Indonezia, afectând echilibrul climatic al planetei și accelerând extincția unor specii de animale îndrăgite.

Dorind să trimită și un avertisment înaintea alegerilor prezidențiale americane din această toamnă, pentru ca oamenii să aleagă lideri ce au pe lista de priorități politice schimbările climatice, filmul explică totodată soluțiile reale, practice ce pot salva planeta.

inainte-de-potop-stiinta-tehnica-2DiCaprio discută cu personalități și persoane din toate categoriile societății, atât din țări dezvoltate cât și din țări în curs de dezvoltare, care își expun viziunile unice, pasionale și pragmatice despre ce trebuie făcut astăzi și în viitor pentru a preface sistemele noastre economice și politice în instituții care respesctă mediul înconjurător.

Printre intervievați se numără președintele Barack Obama, fostul președinte Bill Clinton, secretarul de stat John Kerry, secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-moon și Papa Francisc, precum și cercetători eminenți ai NASA, ecologiști ai pădurilor, oameni de știință apreciați, lideri comunitari și activiști înflăcărați ce luptă să salveze lumea.

National Geographic a inspirat atâția oameni să respecte planeta de-a lungul lungii sale istorii”, spune Courteney Monroe, CEO al National Geographic Global Networks. „Acum, în mijlocul unei crize evidente provocate de schimbările climatice, avem responsabilitatea să îi inspirăm și noi pe alții să acționeze. Nu am nicio îndoială că acoperirea globală a brand-ului nostru, alături de pasiunea lui DiCaprio pentru acest subiect și talentul narativ al lui Fisher vor aduce această temă crucială în atenția publicului așa cum nu s-a mai întâmplat până acum”.

inainte-de-potop-stiinta-tehnica-3Schimbările climatice reprezintă amenințarea cea mai mare asupra planetei noastre”, spune DiCaprio. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a genera luarea de măsuri fundamentale acum. Însăși supraviețuirea noastră depinde de asta. Acest documentar dezvăluie simptomele și soluțiile la schimbările climatice înainte ca informația să fie deformată, așa cum deseori se întâmplă, din cauza celor cu interes financiar din producerea de combustibil fosil”.

Dacă ai putea ști adevărul despre cât de mult rău am făcut planetei și cât timp mai avem să găsim soluții înainte ca acest întreg ecosistem să se prăbușească, ai vrea să știi? Nu mai putem continua să închidem ochii în fața acestei probleme și să sperăm că se va rezolva de la sine”, adaugă Stevens. „Speranța mea este ca acest film să fie o alertă de deșteptare în privința sorții noastre inevitabile dacă nu luăm măsuri. Și, în pragul a ceea ce reprezintă probabil cele mai importante alegeri din istoria noastră, sper ca acest film nu numai să educe publicul în privința pericolului uriaș ce ne amenință, dar și să impulsioneze alegătorii să gândească foarte serios cât de important este votul lor din această toamnă”.

National Geographic plănuiește să lanseze filmul în cinematografele din New York și Los Angeles în luna octombrie a acestui an, urmând ca premiera globală pe National Geographic Channel, în 171 de țări și 45 de limbi, să precede alegerile prezidențiale din S.U.A în noiembrie.

Pentru mai multe informații, vizitează www.natgeotv.com

Filmul este o producție a RatPac Documentary Films, Appian Way și Insurgent Media. Este produs de Leonardo DiCaprio, Brett Ratner, Fisher Stevens, James Packer, Jennifer Davisson și Trevor Davidovski, avându-l ca producător executiv pe Martin Scorsese.

Proiectul a fost negociat de John Sloss de la Cinetic Media și Tim Pastore, președinte al diviziei de programe originale și producție a National Geographic Channel.

 

National Geographic Channels 

National Geographic Channels (”Canalele”) formează divizia de televiziune și producție a National Geographic Partners, un joint venture între 21st Century Fox și Societatea National Geographic. În calitate de lider global în programe premium despre știință, aventură și explorare, National Geographic Channels include: National Geographic Channel (NGC), Nat Geo WILD, Nat Geo People și Nat Geo MUNDO. În plus, Canalele operează și propria unitate de producție de televiziune, National Geographic Studios. Canalele contribuie la misiunea Societății National Geographic de a explora, conserva și educa prin programe incitante, inovatoare, prin contribuția unor talente de primă clasă din toată lumea și prin profiturile puse în slujba sprijinirii acestei misiuni. La nivel global, NGC este disponibil în peste 440 de milioane de case, în 171 de țări și în 45 de limbi, iar Nat Geo WILD este disponibil în 131 de țări și 38 de limbi. National Geographic Partners este, de asemenea, lider în social media, cu o bază de admiratori de 250 de milioane de oameni pe toate paginile sale sociale. NGC aduce peste 55 de milioane de admiratori din social media, la nivel global, doar pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe informații, vizitează www.natgeotv.com

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?