0
(0)

CKB – Clubul De Karting Bucuresti, în parteneriat cu Gatorade, lansează primele karturi electrice (eKart) ready to race din lume. Acestea sunt special concepute pentru a fi folosite de copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani în competiţiile de profil. Karturile electrice ajung la performanţe foarte bune, înregistrând viteze maxime între  55 – 135 km/h, în funcție de clase și vârstele copiilor.

14702462_1316931654991816_8319289155024448695_nPrincipalele beneficii ale karturilor electrice sunt zgomotul  mult diminuat, întreținerea redusă şi emisiile zero. Aşadar, se pot organiza competiţii şi în centrele marilor orașe, nu numai pe piste special amenajate și dificil de accesat de către public. În România, vor exista până la începutul noului sezon competiţional 188 de karturi electrice.

Gatorade susţine unul dintre principiile fundamentale care stau la baza programului durabil de sustenabilitate al companiei PepsiCo – atenţia faţă de protejarea mediului înconjurător. Considerăm că educaţia ecologică şi grija faţă de mediul în care trăim trebuie să înceapă încă de la o vârstă fragedă. Acesta este şi motivul pentru care susţinem iniţiativa demarată de CKB – Clubul De Karting Bucuresti şi suntem alături de ei ca partener al primei competiţii complet electrice din lume – eKart’nG”, declară Claudia Crisan, Brand Manager NCB, reprezentant Gatorade.

 „Organizăm competiții de karting de mai bine de 19 ani. Experiența noastră în dezvoltarea tinerelor talente este combinată cu dorința de a transmite pasiunea pentru acest sport noilor generații. Tinerii adoptă cu ușurință ultimele tehnologii, iar noi, utilizând cele mai recente inovații din domeniu, reușim să îi atragem către acest sport. Aceste karturi electrice sunt dotate cu sisteme de operare conectate la aplicații compatibile Android,  Microsoft ( Windows 7 – 10 ) și IOS în curând, ceea ce facilitează controlul la distanță, monitorizarea și înregistrarea performanței piloților, dar și setarea ekarturilor (viteză și putere) în funcție de nivelul de instruire al pilotului junior”, declară Robert Drăgan, director RadioKart.

14670809_1598671827105362_4823079719619874255_nEvenimentul de lansare are loc sâmbătă, 29 octombrie, la Academia Titi Aur din comuna Crevedia, între orele 11:00 – 14:00. Titi Aur va conduce plutonul de carturi electrice într-un Safety Car electric, marca Nissan Leaf (model testat de S&T).

Radiokart, împreună cu CKB – Clubul de Karting Bucureşti, alături de Gatorade, lansează în 2017 prima competiţie de karting complet electric din lume adresată copiilor. eKart’nG este un campionat inovator de karturi electrice care se dezvoltă în jurul a trei valori fundamentale: energie, mediu, divertisment, ce a fost gândit pentru a veni în întampinarea unei noi generaţii de fani ai motorsportului – New Electric Kart Kids.

Competiţia eKart’nG reprezintă o viziune pentru viitorul motorsportului românesc şi european, având ca scop şi accelerarea interesului general asupra acestui tip de maşini, dar şi promovarea energiei curate şi a sustenabilităţii.

Despre Gatorade

Gatorade este brandul numarul 1 de bauturi sportive din lume, cu o istorie de mai bine de 50 ani, fiind  prezent pe piaţa din România din 2008. Gatorade realizeaza constant studii de specialitate si lanseaza produse inovative prin care sprijina peformanta atletilor prin facilitarea unei hidratari adecvate, necesare acestora pentru a-si atinge potentialul maxim. Gatorade este o marca Stokely-Van Camp, Inc., o subsidiara PepsiCo.

Despre PepsiCo

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de ţări şi teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat peste 66 miliarde dolari venit net în 2014, adus de un portofoliu de alimente şi băuturi ce se completeză reciproc şi care include Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker şi Tropicana. Portofoliul PepsiCo este format dintr-o gamă largă de produse alimentare şi băuturi savuroase, printre care 22 de branduri ce generează fiecare peste de 1 miliard de dolari în vânzări anuale de retail.

În centrul filosofiei PepsiCo este Performanţa cu Scop – angajamentul nostru de a oferi performanţe financiare la cel mai înalt nivel, creând în acelaşi timp o creştere durabilă a valorii acţiunilor. În practică, Performanţa cu Scop înseamnă furnizarea unei game largi de produse alimentare şi băuturi, de la gustări la alimente sănătoase; găsirea unor modalităţi inovatoare de a minimiza impactul nostru asupra mediului şi de a reduce costurile operaţionale; oferirea unor locuri de muncă sigure pentru angajaţii nostri la nivel global; şi respectarea, sprijinirea şi realizarea de investiţii în comunităţile locale în care ne desfăşurăm activitatea. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.pepsico.com.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?