0
(0)

Vă puteți imagina puterea electrică generată de 50.000 de pași pe zi? Laurece Kembell-Cook, directorul companiei Pavegen Systems, și-a imaginat cam ce ar însemna acest lucru și a creat dalele Pavegen – o soluție săracă în carbon care urmărește să aducă în stradă tehnologia recoltării energiei cinetice. În mod nesurprinzător, ideea a atras multă anteție ca soluție în orașele înfometate de energie electrică și cu trafic pedestru intens.

 

Create pentru zone foarte circulate cu piciorul, pavajul transformă energia cinetică a pașilor trecătorilor în electricitate regenerabilîă, care poate fi stocată în baterii litiu-polimer sau folosită direct pentru a alimenta aplicații de mic voltaj, cum ar fi iluminatul stradal, ecrane, difuzoare, alarme, semne de circulație și panouri pentru reclame.

De fiecare dată atunci când cineva pășeșe pe o dală, o lumină centrală se aprinde, făcând o persoană conștientă de rolul pe care îl joacă în producerea celor 2,1 watti/oră de electricitate pe care pavajul îi poate genera, dar și oferind destulă lumină pentru a face drumul unui individ vizibil pe timp de noapte.

Dalele sunt confecționate aproape 100% din material reciclate (mai ales cauciuc) și din ceva oțel inoxidabil tratat pentru mediul marin. Pot fi modificate încât să se potrivească oricărei structuri și sunt impermeabile, fiind special construite pentru a suporta condițiile stradale.

Pavajul Pavegen au fost folosite în mai multe împrejurări, cum ar fi ringul de dans al unui festival și o strada din Marea Britanie. De asemenea, tehnologia a fost cu succes implementată în coridorul unei școli, acolo unde dalele sunt monitorizare pentru durabilitate și performanță în timp ce contribuie la alimentarea cu electricitate a clădirii. Referitor la durabilitate, fiecare dală este prezentată ca având o durată de viață echivalentă cu 20 de milioane de pași, sau cinci ani.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here