0
(0)

Investiția guvernului german în energii regenerabile i-a adus statului european recordul pentru generarea de energie fotovoltaică – 22 gigawatti/oră, ceea ce a reușit să acopere aproximativ 50% din necesarul de electricitate al Germaniei; cel puțin, într-o zi de weekend.

 

Condițiile meteorologice favorabile au ajutat țara ce are capitala la Berlin să doboare recordul de producție a energiei fotovoltaice, dimpreună cu faptul că acest lucru s-a întâmplat într-o zi de sâmbătă, pe 26 mai, atunci când fabricile și birourile sunt închise – deci nu consumă energie. Chiar și așa, pe 25 mai o treime din energia electrică generată în Germania provenea din generatoare solare.

În 2011, guvernul german anunța că își va închide toate centralele nucleare ca urmare a dezastrului de la Fukushima – opt s-au închis imediat, iar celelalte nouă vor fi oprite în următorii câțiva ani. Planul este ca acestea să fie înlocuite cu o serie de centrale producătoare de energie regenerabilă, inclusiv solară, eoliană și de biomasă.

Totuși, în ciuda succesului înregistrat, merită menționat că puterea solară reprezintă numai circa 4% din generarea de electricitate anuală a Germaniei – iar țara are o capacitate de a produce energie fotovoltaică aproximativ egală cu cea a restului lumii la un loc. Guvernul german s-a angajat în 1990 să reducă nivelul emisiilor de carbon de atunci cu 40% până în 2020.

Sursa

Foto: Shutterstock

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here