Revista Știință & Tehnică nr. 57, iunie 2016

0
(0)

Din 24 iunie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă cea mai citită și îndrăgită revistă de popularizare a științelor din România, Știință & Tehnică, ediția de vară cu numărul 57 / 2016.

New Age, guru, șamani, yoghini, transe, proiecții astrale, extracorporalizări, moarte clinică, meditație transcendentală și alte experiențe extrasenzoriale. Începutul de mileniu a familiarizat întreaga lume occidentală cu aceste concepte, adesea asociate cu misticismul, cu spiritualitatea, cu ritualurile sau cu lumea fantasmagorică a balivernelor. Și totuși, știința modernă – sau cel puțin anumite ramuri ale sale – este aici să ne spună că starea de iluminare există și poate fi, întrucâtva, observată și măsurată. Cu alte cuvinte, subiectul principal al acestei ediții îi are în prim plan pe neurologii care analizează „enlightment”-ul.

În ultimele decenii, astrofizica a evoluat extrem de rapid. În aceste decenii, am acumulat cunoștințe noi, cu mult mai multe decât acumulasem în secolele care au urmat inventării lunetei de către Galilei. Instrumentele de astăzi ne permit să observăm fenomene astronomice pe care nici nu le puteam imagina către sfârșitul secolului trecut. Aparent, astăzi cunoaștem atât de multe despre Univers, încât pare că nu mai avem decât de lămurit niște detalii. Din fericire, lucrurile nu stau deloc așa. Recent, a fost anunțat rezultatul unei noi măsurători a vitezei de expansiune Universului, care ar putea să ne pună în fața unei noi enigme.

revista-stiinta-tehnica-57-iunie-2016

Știință & Tehnică nr. 57, iunie 2016 – sumar

DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.

PROTOTIPURI. Dispozitivele revoluționare de pe Kickstarter și IndieGogo – selecția redacției S&T.

GADGET. Faceți cunoștință cu Vector Watch, primul smartwatch premium „Made in Romania”!

GENETICĂ. Super-oamenii deja trăiesc printre noi! Dar nu au puteri ca personajele din benzile desenate sau din filme, ci prezintă niște particularități genetice foarte ciudate.

DOSAR. Dar dacă divinitatea, „enlightment”-ul sau spiritul pot fi explicate științific și sunt doar procese care se petrec în creierul nostru?

AUTO. Ce înseamnă, mai exact, propulsia hibridă și de ce reprezintă alternativa imediată la motoarele poluante, ca pas intermediar spre „zero emisii”

ASTRONOMIE. Câte OZN-uri se văd într-o noapte obișnuită? Și câte dintre ele sunt obiecte neidentificabile?

SPAȚIU. Secretele militare de pe orbita Pământului nu mai sunt așa de secrete…

ECOLOGIE. Semnal de alarmă din partea specialiștilor: încălzirea globală se petrece mult mai repede decât se credea. Suntem pregătiți pentru adaptare?

ISTORIE. Istoria care nu a fost scrisă niciodată – o bătălie din vremuri de mult apuse naște întrebări foarte dificile pentru specialiști.

PROZĂ SF. „Singularitate”, de Lucian-Dragoș Bogdan

JURNAL DE CĂLĂTORIE. Alexandru Mironov continuă expediția în Galapagos.

SPAȚIU. Omul care a căzut din cer – cum au transformat SUA și URSS cursa spațială într-o cursă pentru imagine.

FIZICĂ. ELI-NP, știință la nivelul performanței extreme – interviu cu Alexandru Boianu, Senior Laser Engineer

ARHEOLOGIE. Boucher de Perthes, outsiderul care a schimbat lumea specialiștilor care dezgroapă și „citesc” trecutul omenirii.

CERCETARE ROMÂNEASCĂ. Cele mai performate institute de cercetare-dezvoltare din România.

RECOMANDĂRILE S&T. Bjork / Teste / SF / Experiment / Cărți

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică (număr dublu iulie-august) apare spre mijlocul lunii iulie. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 120 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 15 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?