Din 23 iulie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă cea mai citită și îndrăgită revistă de popularizare a științelor din România, Știință & Tehnică, ediția cu numărul 77/2018.
Să discutăm sau nu cu civilizațiile extraterestre? Nu e o întrebare din sfera filmelor gen „E.T.” sau „Aliens”, ci o tratare științifică a contactului cu posibilele civilizații extraterestre. Cristian Român face o trecere în revistă a ideilor și ipotezelor oamenilor de știință cu privire la modalitățile optime de a intra în contact cu alte civilizații din spațiu.
Specialistul în astronomie al S&T, Cătălin Beldea, ne explică despre ce este vorba, de fapt, cu eclipsa de „lună roșie”, ce se întâmplă din punct de vedere astronomic și demontează pseudoștiința din jurul unor fenomene absolut normale.
Alex Safta abordează un subiect ce pare mai degrabă din sfera vrăjitoriei: ghicitul… în ADN. De fapt, laboratoarele de specialitate dispun astăzi de o cantitate uriașă de date genetice umane, o abundență de informații care le permite cercetătorilor să anticipeze șansele unei persoane de a face diabet, artrită, ateroscleroză, depresie și multe alte complicații ale stării de sănătate.
Știință&Tehnică nr. 77, iulie 2018 – sumar
DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.
PROTOTIPURI. Cele mai noi și importante prototipuri Kickstarter și IndieGogo.
ASTRONOMIE. Pe 27 iulie avem un cumul de evenimente astronomice pe care nu trebuie să le ratăm!
ASTROFIZICĂ. Ultima lucrare științifică a lui Stephen Hawking despre Univers.
SPAȚIU. Changzheng și viitorul spațial al Chinei.
DOSAR. Să discutăm cu civilizațiile extraterestre?
REPORTAJ.Cronicile lui Ghizmo (III): Statistica în America.
GENETICĂ. Previziunile genetice sau ghicitul în ADN.
ISTORIE. Franz Mesmer, șarlatan sau geniu?
MEDICINĂ. DARPA încetinește timpul biologic pentru a salva vieți.
EVENIMENT. România în care se fac lucruri: Inventica 2018, Iași.
CERCETARE. Invenții simple și proiecte planetare.
CERCETARE. Materiale avansate la INCAS.
CERCETARE. IFIN-HH: interviu în exclusivitate cu profesorul Sandro De Silvestri.
CRONICA SCEPTICULUI. Motorul cu apă.
RECOMANDĂRILE S&T. Tabăra de astronomie „Perseide 2018” / Teste auto: Dacia Duster, Mercedes-Benz A-Class / Noutăți editoriale „Deschide cartea!” / Cel mai bun serial SF la care nu te-ai uitat: „The Expanse”.
Următoarea ediție a revistei Știință & Tehnică apare după mijlocul lunii august. Până atunci, vă invităm să rămâneți alături de noi pe www.stiintasitehnica.com și pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenții și evenimente științifice și pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile și programele noastre. Și nu uitați niciodată: Knowledge is power, iar cine citește, cunoaște!
Revista Știință &T ehnică este editată de Science&Technology Press, are 80 pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă 19,95 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!