5
(5)

În timp ce giganții tehnologiei produc deja prea mult conținut pentru micile noastre vieți, aceste companii doresc să cucerească ultimul teritoriu al existenței consumatorilor: timpul de somn. Cum este posibil acest lucru? Suntem deja pierduți?

O zi are douăzeci și patru de ore și este recomandat să dormim în jur de opt ore în fiecare noapte, deși acest lucru variază în mod evident de la un individ la altul. Cu toate acestea, zilele „active” durează teoretic în jur de cincisprezece ore. După cum se explică într-un articol din Business Insider, ultimul „rival” al giganților tehnologiei nu este altul decât somnul consumatorilor. În contextul actual de suprasolicitare digitală, creierul majorității oamenilor s-ar putea să nu poată renunța la căutarea de stimulare.

Într-o notă adresată investitorilor, analiștii de la Bernstein Research au susținut că există o limită a timpului pe care consumatorii îl pot dedica ecranelor. Acest lucru rămâne valabil, chiar dacă mulți oameni tind să își reducă timpul de somn pentru a se înfrupta din ce în ce mai mult din conținut. De asemenea, este important să ne amintim că, chiar dacă nu dormiți deloc, tot este imposibil să vizionați tot conținutul disponibil. Cu toate acestea, platforme precum YouTube, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video și HBO văd în acest timp de somn o adevărată oportunitate. Reed Hastings, cofondator al Netflix, a declarat în 2017 că celebra platformă concurează cu somnul. Ironic? Nu chiar.

Potrivit platformei Emarketer a Business Insider, ecranele au ocupat deja șase ore din viața noastră zilnică în ultimii cincisprezece ani. Până anul viitor, estimările sugerează că cetățenii americani vor petrece mai mult de opt ore pe zi pe ecrane. Mai mult, aceste estimări se referă doar la adulți, în timp ce pericolul fenomenului există și în rândul adolescenților și copiilor. Pentru analiștii de la Bernstein Research, aplicațiile video online gratuite vor devansa serviciile cu plată. Într-o perioadă în care concurența pentru „timpul disponibil al creierului” nu a fost niciodată atât de intensă de la apariția conceptului la începutul anilor 2000, concurența, darwinismul economic și distrugerea creativă vor duce la o revenire la realitate.

Organismul uman are nevoie de aproximativ opt ore de somn și este esențial să ne amintim că aceasta este o funcție vitală. Totuși, economia digitală pare să fi decis altceva. Doar timpul va spune dacă noi, consumatorii, vom rezista sau vom pierde bătălia.

Te consideri o persoana inovatoare?

Loading ... Loading ...

Formular 230 Asociatia Science&Technology

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 5 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 5

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?