Cea mai utilizată formă de încărcare wireless în domeniul vehiculelor electrice este inducția electromagnetică. În acest caz, transferul fără fir între bobina de încărcare și cea de pe vehicul se face prin intermediul câmpului magnetic (care se formează din curentul electric al primei bobine, ulterior dând naștere unui alt curent electric în a doua bobină).
În cazul acestui autobuz Toshiba s-a implementat un sistem de încărcare tot fără contact, dar care utilizează principiul rezonanței magnetice. Un fenomen care are la bază un principiu similar de transmitere a curentului de la o bobină la alta, dar care permite abateri mult mai mari decât în cazul inducției magnetice.
Mai exact, distanța pe verticală între bobina de încărcare și cea receptoare poate fi de 10 cm, iar bateria vehiculului poate fi „dez-aliniată” față de bobina de încărcare cu 20 cm pe axa longitudinală, respectiv cu 10 cm în laterale. Astfel, bateria de tip SCIB (litiu-titanat) poate fi încărcată în doar 15 minute, permițând și o durată lungă de funcționare – circa 15.000 de cicluri încărcare/descărcare rapide.
Autobuzul electric urmează să facă parte dintr-un program pilot, desfășurat în perioada iunie-decembrie 2016 în Japonia, traseul de 11 km derulându-se între centrul All Nipon Ariways, din Tonomachi, respectiv aeroportul Haneda, din Tokyo. Sistemul de încărcare prin rezonanță magnetică a fost conceput la Facultatea de Știință și Inginerie a Universității din Waseda, iar proiectul pilot va arăta dacă această idee merită adaptată pentru tot transportul public din Tokyo, dar și din alte localități.